Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megérte váltani? – A Corvinus teljesítményéről Anthony Radev beszélt a Mandinernek

2023-04-03 09:28:32

A március 30-i lapszámban a „Megérte váltani?” című átfogó cikkben a Corvinus és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem teljesítményét is bemutatva számolnak be a modellváltás eddigi eredményeiről.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

All Staff_Anthony Radev

A Corvinusról Anthony Radev, az egyetem elnöke így nyilatkozott:

  • „Az, hogy az intézmény alapítványi fenntartásban működik, megerősítette az egyetem önfenntartó képességét, beruházásokra, fejlesztésekre évente átlagosan 23 milliárd forint áll rendelkezésre”. Példaként említi, hogy idén ősszel megnyitják az új, jövőorientált kampuszukat, amit az egyetemi polgárság bevonásával, közösségi tervezéssel készítettek elő, nagy hangsúlyt helyezve a fenntarthatóságra és a terek kialakításával a kreatív kooperáció ösztönzésére. Az alapítványi forma tette lehetővé, hogy három év alatt átlagosan több mint 70 százalékkal emeljük az alapbért, és csaknem a háromszorosára nőjön a béren kívüli juttatás. A rezsi tavalyi növekedésekor külön kompenzációt is kaptak munkatársaink.” 
  • A Corvinus egyik fő törekvése a nemzetköziesítés, ezért nagy siker, hogy képzései kétharmada már angolul is elérhető. A modellváltás előtti 14-ről 20 százalékra növelték a külföldi diákok arányát, és még tovább szeretnék emelni. Sok rangos oktatót, kutatót is terveznek az egyetemre szerződtetni. Nagy büszkeségük többek között, hogy az a César Hidalgo mesterségesintelligencia- és adattudomány-kutató vezeti a Magyarországon egyedülálló gazdasági komplexitási, adattudományi labort, akinek a doktori témavezetője Barabási Albert László világhírű hálózatkutató volt.  
  • A modellváltásnak is köszönhetően látványosan megnőtt az intézmény kutatási teljesítménye: öt év alatt az ötszörösére ugrott a nemzetközi publikációinak a száma. 
  • Az elnök kiemeli: páratlan a magyar felsőoktatásban, hogy a Corvinus két nemzetközi szervezetnél is intézményi akkreditációt szerzett. Az AACSB akkreditációjával a Corvinus a világ legjobb kilencszáz üzleti egyeteme közé került, az AMBÁ-éval pedig az intézmény MBA-programjainak színvonalát ismerték el.  
  • Mindemellett – a korábbi évekhez hasonlóan – a Financial Times a világ száz legjobb üzleti képzése között listázta az egyetem  vezetés és szervezés mesterszakát; fontos megjegyezni, hogy a középeurópai régióból csupán öt intézmény jutott be a válogatásba. A Magyarországon csak a Corvinuson elérhető CEMS-képzés a tizenkettedik helyen végzett a világ egyik legelismertebb vezetőképzési rangsorában, a QS 2023-as Masters in Management listáján. Az egyetem  emellett évről évre ott található a régió legjobb üzleti iskolái között: tavaly huszonegy ország intézményei közül a harmadik helyet érte el egyetemi vezetők szavazatai alapján, a UI GreenMetric világrangsor alapján pedig elnyerte a legfenntarthatóbban fejlődő egyetem címét. 

Az összeállítás a lap online oldalán is megjelent április 10-én.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 03:44:50