Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Innováció és kreativitás: Aranyérmet nyert a Corvinus csapata az ausztráliai versenyen

2023-11-13 09:30:00

Kreatív, az ügyfél víziójába illeszkedő megoldásával aranyérmet nyert a Corvinus csapata a University of Sydney által rendezett USBS esettanulmányi versenyen októberben.
Budapesti Corvinus Egyetem

Új szolgáltatás innovációt, eköré épülő üzleti modellt és piacra lépési stratégiát prezentált a Corvinus csapata, megoldásukkal pedig 12 vezető üzleti egyetem csapatánál bizonyultak jobbnak. A rangos ausztrál verseny esetet nyújtó szponzora az Airwallex fintech unikornis volt, melynek fő területe globális fizetési és pénzügyi megoldások egyszerűsítése, új lehetőségek és növekedés feltárása ügyfeleik számára.  

A csapat tagjai Bujáky Eszter, Gaál Dóra, Kormos Ákos és Kölber Csongor alapszakos hallgatók voltak, közvetlen felkészülésüket a Case Track tárgyak elvégzése előzte meg. Tanáraik (Kozma Miklós, Matyusz Zsolt, Pistrui Bence és Stocker Miklós) a Cases on International Business Stretegy (CIBS) kurzuson nyújtott teljesítményük alapján választották ki a csapatot a nyáron, versenyre való felkészítésüket Buczi Tamás és Neszt Levente külsős oktatók, korábbi esetversenyzők vállalták.  

Az esetet nyújtó szponzor számára kifejezetten fontos volt a kreativitás, az innováció, mely elvárásokat a győztes csapat maradéktalanul teljesítette. “Mindegyik fő kérdésnek megfeleltünk és még mellé hoztuk azt az extrát is, amivel emlékezetessé tettük a munkánkat” – emelte ki Ákos sikerük kulcsát. „Igazán megértettük a céget, a hátterét, a céljaikat, erre a tudásra építve tudtunk a zsűri számára egy megoldást nyújtani” – egészítette ki Dóra.  

A felkészítő tanárok munkáját Kozma Miklós és a 2023-ban intézményesült Case Track Community mentor csapata támogatta. „A felkészülés során kapott visszajelzéseket sikeresen beépítettük a nyertes megoldásba. Gyorsan összeszoktunk és egy csapatként működtünk, ami erős alapként szolgált a verseny alatt” – mesélte Csongor.  

Az ausztrál verseny online formátuma miatt a csapatnak nem mindennapi körülményekkel kellett szembenéznie, ugyanis a 10 óra alatt megoldott esetet magyar idő szerint éjfélkor prezentálták. “Bár nagyon izgatott voltam, úgy gondoltam jót tenne egy kis alvás. Hirtelen egy értesítés hangja keltett fel, majd a telefonra pillantva csak annyit láttam, hogy a fiúk azt írták a közös csoportunkba: DÖNTŐ“ – mesélt Eszter az éjszaka későbbi óráiról.  

A Case Track a Vállalatgazdaságtan, Üzleti gazdaságtan, Cases on Business Economics és Cases on International Business Strategy kurzusok összefoglaló elnevezése, melynek elvégzését követően a kiválasztott hallgatók nemzetközi színtéren is képviselhetik a Budapesti Corvinus Egyetemet. Az idei évtől a tehetségmenedzsment támogatására intézményesült a közösség, és megalakult a Corvinus Case Track Community (CCTC) diákszervezet. „A Case Track lehetőséget adott arra, hogy a saját határaimat feszegessem egy támogató, de mégis versenyzésre buzdító környezetben” – foglalta össze Csongor a közösség legnagyobb erősségét. 

Végül Neszt Levente, a csapat felkészítője is megosztotta gondolatait: „A csapat sikerében véleményem szerint nagyon fontos szerepet játszott, hogy a felkészülés során egyre magasabb és magasabb szintet tudtak elérni, ami a csapattagok elhivatottságának és szorgalmának volt köszönhető. A verseny legnehezebb pontján, az éjszaka közepén, a döntős prezentációban is sikerült a csapatnak egy még magasabb minőséget képviselnie a divíziós előadáshoz képest, ami kivételes teljesítmény egy ilyen kritikus pillanatban.” 

Gratulálunk a csapatnak és felkészítő tanáraiknak!  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 20:30:53