Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

„InnoFest – Az ötleteléstől egy vállalkozás megvalósításáig”

2021-12-13 08:04:04

Sikeres vállalkozás- és innovációösztönző konferencia a Danube Cup szakmai támogatásával, a Corvinus Innovation Research Centre szervezésében.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Danube Cup network hazai csapata támogatóként részt vett a Corvinus Innovation Research Centre és a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett „InnoFest – Az ötleteléstől egy vállalkozás megvalósításáig” rendezvényen. Az InnoFest szervezőinek célja, hogy minél több fiatal érdeklődését felkeltsék az innovatív vállalkozások indítása iránt. A Danube Cup hazai csapata díjfelajánlóként és szakértőként is támogatta az InnoFest rendezvényt.  

A vállalkozói szellem és az innováció ösztönzése az egyetemeken csak együtt, közös erőkkel lehetséges. Ezért a nemzetközi Danube Cup network magyar tagegyetemei minden lehetőséget megragadnak, hogy olyan kezdeményezésekkel működjenek együtt, mint az InnoFest, melynek célja, hogy a képezze és ösztönözze a hallgatókat saját innovatív vállalkozás indítására. 

Az esemény délelőtti részében Vecsenyi János professzor, a Danube Cup társalapítója, a Corvinus professzor emeritusa és a BME aktív oktatója egy kerekasztal-beszélgetésen vett részt Kölkedi Krisztián, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal KFI Szolgáltatásokért felelős főosztályvezetőjének társaságában. A beszélgetés témája az volt, hogy milyen módszertanokkal zajlanak a vállalkozói képzések az egyetemeken és egyéb szervezetekben. Vecsenyi professzor részletesen ismertette a Danube Cup működését, céljait, Kölkedi Krisztián pedig bemutatta a Hungarian Startup University Programot (HSUP). Mindketten egyetértettek abban, hogy fontos, hogy a vállalkozásindítás oktatása továbbra is jelen legyen az egyetemi menedzsmentoktatásban, úgy, ahogyan az a Corvinuson és a BME-n már hosszú évek óta megvalósul. A HSUP elsősorban a többi hazai egyetemet célozza meg EU-s támogatásokból, melyek mértéke meghaladta az 1 milliárd forintot. A Danube Cup sokkal kisebb büdzséből gazdálkodik, viszont egy nemzetközi egyetemi hálózat keretében végzi tevékenységét. Vecsenyi professzor kiemelte, hogy a startupok egyik (talán legfontosabb) kritériuma a nemzetközi növekedés lehetősége, márpedig ehhez az kell, hogy a piackutatás és az üzleti tervezés ne csak lokális alapokon történjen meg, hanem minél szélesebb nemzetközi dimenziókban. A kerekasztal-beszélgetést követően Gémesi Zsolt, a BME-n működő z10 inkubációs központ vezetője tartott előadást „Fiatalokat megszólító vállalkozásösztönző programok” címmel, erős amerikai kitekintéssel.  

Az InnoFest Vállalkozásindítási ötletverseny zsűrijének elnöke Dr. Danyi Pál, a Danube Cup network társalapítója, a BME docense volt. A verseny első helyezettje a Charitask -szoftverplatform lett, akik az önkéntes munkát kínálókat és az önkénteseket hozzák össze innovatív módon. A II. helyet a középiskolásokból álló HandExo csapat szerezte meg, akik kéztornáztató robotot fejlesztenek. A III. helyet és egyúttal Danube Cup különdíját a Foody Wood vállalkozás kapta, akik fahulladékból készítenek egyszerhasználatos, komposztálható evőeszközöket, és vendégként részt vehetnek a Danube Cup 2022. májusi döntőjén Bécsen. Az InnoFest különdíját a Varázslóképző projekt kapta az élményfoglalkozási megoldásáért. Ezen túlmenően mind a 7 csapat meghívást kapott a Danube Cup 2022 februári bootcampjére, ahol a piackutatásé lesz a főszerep.  

A konferencia az alábbi linken nézhető vissza. 

Gratulálunk valamennyi csapatnak, és az InnoFest szervezőinek!  

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 04:46:05