Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Cél a hazai informatikai utánpótlás fejlesztése

2022-06-07 16:57:36

A hazai informatikai, azon belül is gazdaságinformatikus és az informatikai vezetői utánpótlás fejlesztése, illetve a szakma és tudományterület elismertségének növelése és népszerűsítése érdekében írt alá együttműködési megállapodást 2022. június 7-én a Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (MVISZ).

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A két szervezet közötti együttműködésnek már több éves, sőt évtizedes hagyománya van, amelynek ezen szerződés egy újabb mérföldkövét jelenti.

„A gyorsan változó informatikai területen kiemelten fontos, hogy hallgatóinknak – alap-, mester- vagy akár a vezetőképzés területén – naprakész gyakorlati ismereteket, jó példákat és vállalati gyakorlatokat mutathassunk meg. Ez az együttműködés biztosítja a gyakorló szakemberek aktívabb bevonását mind az oktatási folyamatokba, mind pedig a kutatási együttműködésekbe” – mondta a megállapodásról Fehér Péter, a Corvinus Egyetem szakirányú továbbképzésekért és executive programokért felelős dékánja.

A gazdaságinformatikus alap- és mesterszakokon olyan szakembereket képez a Budapesti Corvinus Egyetem, akik képesek az üzleti elvárásokra, kihívásokra megfelelő vagy éppen innovatív informatikai megoldásokat adni. Az egyetem posztgraduális fintech menedzser, informatikai menedzser és üzleti adatelemző képzései pedig a már aktívan dolgozó szakemberek továbbképzését, szakmai fejlődését biztosítják. A megállapodás értelmében a felek közösen dolgoznak a képzések fejlesztésén és a gyakorlati szakemberek képzésekbe történő bevonásán. Az együttműködés keretében a Corvinus Egyetem vállalja továbbá az egyetemi tapasztalatok, kutatási eredmények megosztását a hazai vezetői informatikusok közösségével.

„A Magyarországi Vezetői Informatikusok Szövetsége számára az Egyetemmel aláírt megállapodás kiemelt jelentőséggel bír. Az együttműködés segíti az oktatási ágazat és a piac közötti híd erősítését. A Szövetségtől delegált előadók át tudják adni a hallgatóknak informatikai vezetőként szerzett gyakorlati tapasztalataikat, ezáltal a hallgatók már a képzés ideje alatt látják, hogy az egyetemen szerzett tudást miként tudják majd hasznosítani a munkaerőpiacon.” – emelte ki Fritsch Róbert, a Magyarországi Vezetői Informatikusok Szövetségének elnöke.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 07:40:57