Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Együttműködés az Avicenna és a Corvinus között

2023-05-16 14:42:00

A partnerségnek köszönhetően jobb képessségű nemzetközi hallgatók kerühetnek be a hazai felsőoktatásba a Corvinuson keresztül.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az Avicenna International College egy helyi középiskola Budapesten, de abban a tekintetben egyedülálló, hogy itt nemzetközi tanterv alapján oktatnak főleg nemzetközi diákokat. Bár a Corvinusnak jelenleg több mint 250 nemzetközi partnere van, és számos vezető magyarországi középiskolával működik együtt, az Avicennával való megállapodás a maga nemében az első a Corvinus számára.  

Idén márciusban Egyetemünk egy kisebb küldöttsége látogatott el az aláírási ünnepségre.  

Delegációnk tagjai voltak: 

  • Vas Réka, oktatási rektorhelyettes 
  • Fehér Péter, nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnök 
  • Szántó Zoltán, dékán, Corvinus Institute for Advanced Studies (CIAS)
  • Matt Jansen, a nemzetközi hallgatói toborzás és felvétel igazgatója 

A megállapodást az Avicenna vezetői írták alá: 

  • Shahrokh MirzaHosseini, elnök 
  • Arash Mirzahosseini, ügyvezető igazgató. 

Az eseményről készült videót itt lehet megnézni. 

A Budapest VIII..kerületében, az Orczy úton található Avicenna 30 éves története során elkötelezte magát amellett, hogy “felelős állampolgárokká készíti fel és neveli diákjait, akik élvezik a tanulást, tudományos téren fejlődnek és sikeres felsőfokú tanulmányokat folytatnak”. 

Az Avicenna számos magas színvonalú középiskolai és egyetemi előkészítő programot kínál, beleértve a magyar érettségit, a nemzetközi érettségit és az NCUK nemzetközi alapozó programját (amelynek része az üzleti ismeretek) is. Mindezek felkészítik a végzősöket arra, hogy a Corvinuson is remekelhessenek.  

Sok avicennás diák számára lehet vonzó a Corvinus több angol nyelvű BA/BSc képzése, amelyek az üzleti, közgazdasági és társadalomtudományok területén állnak rendelkezésükre.  

Az Avicenna elnöke, Shahrokh MirzaHosseini elmondta, szerinte ez a partnerség egyre több nemzetközi hallgatót segít majd abban, hogy Magyarországot és Budapestet válasszák tanulmányi célpontként.  

Szántó Zoltán, a Corvinus Institute for Advanced Studies dékánja szerint a megállapodás tető alá hozása fontos mérföldkő a Corvinus négyéves megújulásának és nemzetközivé válásának útján, amelyet még több hasonló fog követni. 

“Nagy örömünkre szolgál, hogy aláírtuk ezt a megállapodást, amely az Avicenna hallgatói számára elérhetőbbé teszi a felsőoktatást. Ugyanakkor alig várjuk, hogy sok szorgalmas nemzetközi avicennás hallgatót üdvözölhessünk a Corvinus alapképzésein, mivel az egyetem folytatja nemzetköziesedést és tovább erősíti a sokszínűségét” – emelte ki a dékán.  

“Büszkék vagyunk arra is, hogy támogathatunk helyi vállalkozásokat és tudományos intézményeket (például az Avicennát), valamint a közösségüket is (diákjaikat és munkatársaikat)” – tette még hozzá Szántó Zoltán. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 05:01:59