Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez2025.09.08.

Alumni történetek: egy testvérpár receptje a sikerhez

A Félegyházi Pékség egyike az ország legismertebb sütőipari vállalkozásainak, mintaüzleteik ma már országszerte megtalálhatók. Az édesapa által indított családi vállalkozás felfejlesztésében és a márka ismertségének növelésében oroszlánszerep jutott a Gulyás-testvérpárnak, akik mindketten a Corvinus képzésein sajátították el az üzleti élethez és a cégvezetéshez szükséges alapokat.
Budapesti Corvinus Egyetem

„Az én szememben a Corvinus mindig is az ország egyik legjobb egyeteme volt és szerintem akármilyen szakra vettek volna fel, boldog lettem volna. De nagyon örülök, hogy végül kereskedelem és marketing szakra kerültem” – meséli Gulyás Szilvi, a Félegyházi Pékség tulajdonosa és marketing ügyvezetője 

Szilvi szerint a Corvinus kereskedelem-marketing képzésén nemcsak erős szakmai alapokat kaptak, hanem a vezetői szemléletmódot is beléjük nevelték, aminek most, 1500 alkalmazott munkaadójaként nagy hasznát veszi. 

Szilvi számára több kitérő vezetett a családi vállalkozás vezetéséig, testvére, Gergő azonban kezdettől fogva az apai örökség folytatására készült: „Azt mondják, hogy amit az ember otthon mintaként lát, az ráragad. Számomra sosem volt kérdés, hogy egyszer én is vállalkozó leszek. 

Gulyás Gergő, a cég másik tulajdonosa és kereskedelmi ügyvezetője előbb a Corvinus élelmiszeripari képzését végezte el, majd később a mérnök-közgazdász szakot is: „számomra a legtöbb, amit a Corvinus képzései adtak, hogy   megtanítottak rendszerben gondolkodni” — teszi hozzá 

Az 1999-ben kiskunfélegyházi malomipari vállalkozásként indult cég számos fejlesztésen és korszerűsítésen ment keresztül az elmúlt években, amelyek nagy része már a Gulyás-testvérek nevéhez fűződik.  

A két Corvinuson végzett alumnus történetét bemutató videó itt tekinthető meg: https://youtu.be/uCZK5dtwqpo 

 

Vágólapra másolva
×