Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A 4. Central European Case Competition @Corvinus 2022 kétszeres melbourne-i győzelemmel zárult

2022-06-07 15:23:54

A Central European Case Competition @Corvinus Közép-Európa egyik legnagyobb akadémiai szervezésű üzleti esettanulmányi versenye, idén 4. alkalommal került megrendezésre. A meghívásos részvételű rendezvényt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Case Solvers szervezte április 21. és 27. között, online formában.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

“A CECC-nek három alapvető értéke van: az együttműködő versenyzés, a kiválóságot kereső tanulás és a régió globális megjelenésének fejlesztése.” – jellemzi a rendezvényt Kozma Miklós, a verseny Akadémiai Bizottságának vezetője, a Corvinus Egyetem docense.

A 4 fős csapatok az esemény keretében egy hatórás és egy huszonnégy órás üzleti stratégiai esettanulmányt oldanak meg, mely egy-egy a régióban tevékenykedő vállalat valós és releváns kihívásaira fókuszál. A csapatok az esetoldást követően lehetőséget kaptak az általuk megoldott komplex üzleti esetek szakmai zsűri előtti prezentálására is. A verseny fő motívuma az innováció volt, mely a két üzleti stratégiai esettanulmányt is erősen áthatotta.

“Az esemény összehozza a legjobb üzleti iskolák kiválóan teljesítő hallgatóit a világ minden tájáról. Idén 4 kontinens 9 különböző országának 20 nemzetközi versenycsapata mérte össze tudását.” – mondta Ábrahám Zsolt, a Case Solvers CEO-ja és az üzleti esettanulmányok írója.

A hatórás esettanulmányt a Foodpanda biztosította

A feladat a Magyarországon is beépíthető innovációkra irányult. A csapatoknak olyan üzleti stratégiák és üzleti modellek kidolgozását kellett megcélozni, ahol a Logistics-as-a-service modellt veszik alapul a quick commerce piaci trendjeinek figyelembevételével.

Szombaton prezentálták a versenyzők megoldásaikat. A szakértő zsűripanel tagjai először a divíziós középdöntőben értékelték a megoldásokat. A döntőben a legjobb 5 csapat mérte össze tudását; itt a területtel közvetlenül is foglalkozó Blaumann Bence logisztikai területért felelős igazgató képviselte a Foodpanda csapatát. “Köszönöm az összes csapat részvételét, számos izgalmas kezdeményezéssel és ötlettel találkozhattunk. Nagyon elégedett voltam a résztvevőkkel, igazán inspiráló volt, milyen messzire jutottak mindössze 6 óra alatt.”

A győztes csapat a University of Melbourne képviseletében érkezett, de előkelő helyet szerzett a kanadai Simon Fraser University és az Ivey Business School csapata is.

A huszonnégy órás esettanulmányt a Schneider Electric biztosította

A csapatok olyan stratégiákon dolgoztak, amivel az ellátási lánc és termékforportfólió innovációján keresztül maximalizálható a Schneider Electric fenntarthatósági hatása.

Kedden prezentálták a versenyzők megoldásaikat. A keddi döntőn a Schneider Electric Beszerzési Igazgatója, Dan Bartel is köszöntötte a résztvevőket: “A saját tapasztalataim alapján úgy gondolom, ez egy kiváló lehetőség, hogy fejlesszék [a hallgatók] az analitikai, problémamegoldó, kommunikációs és prezentációs képességeiket.”

A döntőben a legjobb 5 csapat mérte össze tudását. Az esetek értékelése során Yatishkumar Tank a globális ellátási láncért felelős Beszerzési Alelnök is képviselte a Schneider Electric csapatát, és érdekes megoldásokkal találkozott. “A fenntarthatóság elsődleges prioritás a vásárlóinkkal és partnerekkel való együttműködésünk során. Köszönöm  a támogatásotok abban, hogy hozzájárultatok a Schneider Electric fenntarthatósági víziójához.”

A győztes csapat, a CECC történetében egyedülálló módon szintén a University of Melbourne képviseletében érkezett, a “Legjobb előadó” díjat Jason Li, a győztes csapat tagja érdemelte ki. Mögöttük közvetlenül a hollandiai Rotterdam School of Management, Erasmus University és a kanadai Ivey Business School csapata zártak.

A rendezvény megvalósulását további szakmai partnereink, a Starschema és Roche támogatták. 

“80 hallgató 4 kontinensről, 8 különböző időzónából 2 esettanulmányon összesen 30 órát dolgozott a megoldásokon. A 43 zsűritag így összesen 40 prezentációt értékelt, és adott mindegyikre feedbacket. A csapatok felkészülését 29 advisor segítette. A 7 napos rendezvényen 4 live stream session és 30+ Zoom breakout roomban dolgoztunk. Egy 12 fős BCE x Case Solvers projektcsapat koordinálta a projektet és egy 20+ fős önkéntes csapatot, a 6 fős Akadémiai Bizottság támogatásával.“ – foglalta össze a rendezvényt számokban a projekt vezetője, Mamuzsics Dóra.

A 2022-es rendezvény lezárult, az ötödik alkalom, a Central European Case Competition @Corvinus 2023 jövő tavasszal, remélhetőleg már Budapesten, élőben fog megvalósulni.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 15:30:36