Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Online konferencia

A Magyar Regionális Tudományi Társaság XVIII. vándorgyűlése
2020.10.27. 09:00
1053. Budapest, Fővám tér 8.
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / judit.toth2@uni-corvinus.hu
Budapesti Corvinus Egyetem

 

2020. október 27-30. között rendezik meg az MRTT XVIII. vándorgyűlését. A konferencia társrendezője a Budapesti Corvinus Egyetem, együttműködő partner az egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszéke.
A vándorgyűlés online, illetve különböző helyszíneken, hibrid módon valósul meg. 18 magyar és négy angol nyelvű szekcióülésre, valamint négy angol nyelvű plenáris előadásra kerül sor. 185 szekcióelőadás hangzik el a négy napon, a résztvevők száma mintegy 250 lesz. A plenáris előadásokon és a szekcióüléseken a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2020. október 23. péntek 12:00. 
REGISZTRÁCIÓ 

A Magyar Regionális Tudományi Társaság a magyar regionális tudomány szakmai fóruma, egy független civil szervezet, amely a területi kutatással, a területfejlesztéssel és az irányítással foglalkozó szakembereket fogja össze. A társaság aktív tagjainak száma meghaladja a 220 főt. A társaság regionális alapon szerveződik, hét magyarországi és további hat határon túli tagozatot működtet. Az MRTT az Európai Regionális Tudományi Társaság (ERSA) magyar szekciója. A társaság a kétévente megrendezésre kerülő Közép-európai Regionális Tudományi Konferencia (CERS) társzervezője. 2019-ben a nagy érdeklődésre számot tartó nemzetközi CERS konferenciát Sopronban szerveztük meg. Az MRTT lesz a társszervezője az ERSA 2022. évi kongresszusának Pécsett.  

Az idei konferencia témája a „Magtérségek és perifériák – lehetőségek és fenntartható jövő”, ami a centrum–periféria-viszonyrendszert és a területi egyenlőtlenségeket kívánja értelmezni számos aspektusból, többek között az innováció, a körforgásos gazdaság, a geopolitika, a területfejlesztés, a helyi fejlesztés és kormányzás, a lokális aktorok, a térbeli-társadalmi egyenlőtlenségek, munkaerőpiac, a városok és városhálózatok, a fenntartható fejlődés és a közlekedés. A konferencia külön szekciókat szentel a koronavírus-válság társadalmi, gazdasági, környezeti hatásai és ezek területi vonatkozásainak.

Plenáris előadóink 2020-ban: Eveline van Leeuwen, a Wageningen University and Research professzora; a holland kormányzati ’think tank’, az AMS Institute igazgatója; az Európai Regionális Tudományi Társaság (ERSA) alelnöke; Jan Fidrmuc, a Brunel University London egyetemi docense; Elekes Zoltán, a KRTK KTI tudományos munkatársa, a 2019. év Kiváló Ifjú Regionalista Díjasa; Alexander Wandl, a Technical University-Delft tudományos főmunkatársa.

A konferencián az egyetem több tanszékének számos oktatója, kutatója mellett a Corvinus Doktori Iskolák hallgatói is előadással vesznek részt. 

Egyetemünk kutatóinak közreműködésével vezetett szekciók:

4. szekció: Consequences of Multipolarisation on the Core–Periphery Relationships Eszterhai Viktor egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem

18. szekció: Centrum és periféria viszonyok értelmezése a városfejlődésben-fejlesztésben (Magyar Urbanisztikai Társaság) Salamin Géza egyetemi docens, BCE; a MUT elnöke – Csomós György főiskolai tanár, Debreceni Egyetem

21. szekció: A fenntartható fejlődés térségi dimenziói Marjainé Szerényi Zsuzsanna egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem

22. szekció: Fenntartható közlekedés Jászberényi Melinda egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem

A konferencia részletes programja elérhető a Magyar Regionális Tudományi Társaság honlapján.
Draft programme in English.

Kontakt: Tóth Judit intézeti koordinátor, Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.12. - 16:41:36