Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Mélyebb dimenziók nyomában: vallási perspektívák a nemzetközi kapcsolatokban

Milyen összefüggés van az ortodox kereszténység, illetve az orosz-ukrán háború között? Mit mond az iszlám a tömegpusztító fegyverekről? A hinduk vajon hogyan gondolkodnak a fenntarthatóságról? Ezeket a kérdéseket járják körül a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégium kerekasztal-beszélgetésén.
2023.05.22. 17:20
Budapesti Corvinus Egyetem

Napjaink nemzetközi politikai folyamatainak a vallások éppúgy szerves részét képezik, mint ahogy a történelem folyamán mindvégig. Mégis úgy tűnik, mintha a nemzetközi kapcsolatokról szóló diskurzusban erre a területre valamiért kevesebb figyelem irányulna. A kerekasztal-beszélgetés során szakértőinkkel, akik három különböző vallást (kereszténység, iszlám, hinduizmus) képviselnek, új szemszögből közelítjük meg a nemzetközi politika aktuális kérdéseit, értelmezve a jelenségek vallási aspektusait, és megpróbálni feltárni a politikai folyamatok hátterében húzódó mélyebb dimenziókat. 

„Amint arra már Max Müller is rámutatott, ilyen értelemben a vallásra is érvényes az, amit Goethe a nyelvről mondott: „Aki csak egyet ismer, nem ismer egyet sem.”” (Helmuth von Glasenapp: Az öt világvallás). 

A kerekasztal-beszélgetés előadói: 
Érszegi Márk Aurél, Vatikán-szakértő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vallásdiplomáciai főtanácsadója 
Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyháza nevű szervezet elnöke és hitoktatója 
Hosszú Zoltán, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének egyházelnöke 

 

Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

Kapcsolat: szilvia.hera@stud.uni-corvinus.hu 

További részletek a Facebook eseményben. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 09:08:02