Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Globális és lokális stratégiai összekapcsolódása kisvárosi gazdasági környezetben

A Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntarthatő Fejlődés Tanszék Gazdaságföldrajz Műhelye április 26-án tartja a Gazdaságföldrajzi Előadások következő eseményét, ahol Dr. Molnár Ernő a Globális és lokális stratégiai összekapcsolódása kisvárosi gazdasági környezetben címmel tart előadást.
2022.04.26. 15:30
1093. Budapesti, Corvinus Egyetem
C épület
417
Információ: varga.agnes@uni-corvinus.hu

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A külföldi működőtőke által vezérelt újraiparosodásra modernizációs stratégiát alapozó Kelet-Közép-Európában a globális (ipari) hálózatokba integrálódás sikeressége a gazdasági-társadalmi egyenlőtlenségek – egyik – meghatározó alakítója. Az előadás elméleti kiindulópontja ezért a stratégiai összekapcsolódás globális termelési hálózatok koncepciójában gyökerező fogalma, melynek rövid bemutatása után a stratégiai összekapcsolódás jellemzőit és fejlesztés-politikai tanulságait járjuk körül két – ugyanazon alföldi kisvárosban működő – cég példáján.

Az előadó gazdaságföldrajzos, a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszékének oktatója. Kutatási témája a magyar ipar nemzetközi termelési hálózatokba kapcsolódása, illetve e folyamat területi összefüggései. Figyelmének fókuszában elsősorban a könnyűipar és a járműipar, továbbá a periférikus térségek állnak. Kutatási programjának eddigi legteljesebb összefoglalása a szerző közelmúltban megjelent, „A félperiféria ipara és a globális termelési hálózatok. A bőrfeldolgozó ipar átalakulása Magyarországon” című könyve.

Az előadást online, az alábbi MS Teams linken is lehet követni.

További információ az eseményről az alábbi linken érhető el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 03:35:57