Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Squid Game-hez vezető út: Beszélgetés Dél-Korea társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeiről

Mi a közös a K-pop-ban, a Samsung-ban és a Squid Game-ben? Természetesen az, hogy mindegyik dél-koreai és ennek az országnak egy sajátos kulturális, gazdasági, vagy éppen társadalmi dimenzióját képviselik a nagyvilág előtt.
2021.10.26. 19:00
1093. Budapest, Fővám tér
c épület
V. előadó
Információ: hello@tekesek.hu

A múlt hónapban a Netflixen debütáló koreai sorozat, a Squid Game (Nyerd meg az életed!) rövid időn belül a szolgáltató legsikeresebb sorozatává vált. Népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy a 2019-ben Oscar-díjat nyert Parasite-hoz (Élősködők) hasonlóan illúzióktól mentesen reflektál a koreai társadalom legégetőbb problémáira. De mik ezek a problémák? Eladósodottság, vészesen növekvő társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, reménytelen kilátások. 
A TEK idei nyitóelőadásán arra keressük majd a választ meghívott előadóink segítségével, hogy milyen társadalmi és gazdasági folyamatok vezettek el odáig, hogy a koreai társadalomban olyan komoly problémák tudtak kialakulni, mint amilyenekről az ország kulturális alkotásai tanúskodnak. Szó lesz az 50-es évektől kezdődő koreai gazdasági csodáról, az ezen fellendülés alatt működő diktatórikus rendszerről, valamint napjaink Koreájának társadalmi és gazdasági rendszeréről. 

Tvábbi részletek az esemény Facebook oldalán olvashatók. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:38:55