Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A privatizációtól a devizahiteleken át a CSOK-ig: három évtized magyar lakáspolitikája

A Társadalomelméleti Kollégium december 14-én előadást szervez, ahol Czirfusz Márton és Jelinek Csaba, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítói legutóbbi tanulmányukat mutatják be. Az elmúlt három évtized magyar lakáspolitikájáról szóló írás a Habitat for Humanity lakhatási jelentésében olvasható.
2021.12.14. 19:00
1093. Budapest, Fővám tér
C épület VII. előadó
Információ: hello@tekesek.hu

Az előadás során áttekintik az elmúlt harminc év lakáspolitikai korszakairól, a legfontosabb lakhatást érintő politikai beavatkozásokról és azok hatásairól vagy éppen eredménytelenségeiről. Bemutatják, hogy a különböző kormányok milyen logikák és közigazgatási gyakorlatok mentén kezelték a lakáspolitikát, illetve, hogy milyen arányokban és hogyan jelent meg a lakhatás a mindenkori állami költségvetésekben. 

Szó lesz arról, hogy miként alakult a lakások megfizethetősége és a különböző lakáspolitikák hogyan hatottak a lakhatási egyenlőtlenségekre és a lakhatási szegénység alakulására. Továbbá arról is, hogy az eddigi lakástámogató eszközök, mint például a babaváró hitel, a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) és az otthonfelújítási támogatás milyen módon támogatta leginkább a felső középosztálybeli háztartásokat az alsóbb osztályokkal és a lakhatási szegénységben élőkkel szemben. Illetve szó lesz arról is, hogy mi a probléma a rezsicsökkentéssel, és mi lehetne az alternatívája. 

Az esemény ingyenes, regisztrációra nincs szükség. 

A legújabb járványügyi intézkedések szerint minden 30 fő feletti – nem oktatási célú – rendezvényen védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus, vagy fizikailag előállított) és maszk használata szükséges az Egyetemen.  

Az esemény Facebook oldala az alábbi linken érhető el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 06:04:44