Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Elindult az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt második szakasza

A projekt a korábban is részt vevő szervezeti egységek közreműködésével és a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok vezetésével folytatódik.
Corvinus

Elindult az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt második szakasza, amely a korábban is részt vevő szervezeti egységek közreműködésével és a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok vezetésével folytatódik, az első szakasz eredményeire, tapasztalataira és az Egyetem közép– és hosszútávú stratégiai törekvéseire épülve. 

A második szakaszban az Egyetem elsősorban az első ütemben elért eredmények fenntartására és továbbfejlesztésére törekszik. Az első szakasz folytatásaként megvalósul az intézményi szellemitulajdon-kezelési szabályzat szükség szerinti 2022-ben esedékes felülvizsgálata, valamint a H2020 sikeres egyetemi tapasztalatai nyomán egy tájékoztató, felkészítő és beadást támogató szervezet létrehozása, a Horizont Európa Információs Pont, amely az uniós kutatási és keretprogramokban való részvételt támogatná.  

A tudásmenedzsment fejlesztésének részeként a 2021/2022-es tanévben magasabb, 18.000.000 forintos támogatási keretösszegből valósul meg újból a Proof of Concept Ötletverseny az NKFIH Alap támogatásából, amelyet 2021. december 3-án írnak ki. A tudásmenedzsment helyi adatbázis fejlesztéséhez kapcsolódó tervezett tevékenységek között szerepel egy pilot alprojekt végrehajtása is, amelyben az innovációs ökoszisztéma építése a klímavédelem és az urbanisztika-városfejlesztés témakörében történik.  

A második szakaszban az Egyetemen többek között megtartanak és továbbfejlesztenek olyan hasonló képzéseket, mint a NKFIH szervezésében idén szeptemberben elindult HSUP program, amely egy kétféléves e-learning start-up kurzus keretében értékes ösztöndíjat is biztosít a hallgatók számára. A projekt során ismét megszervezik a GEO tanszék GeoLectures képzéseit, valamint más tudatosságnövelő vállalkozói képzéseket is, amelyek biztosítják az üzletfejlesztési tematikájú ismeretek átadását az egyetemi polgárok számára.  

A hallgatói innováció támogatása érdekében pedig különböző hackathonok és hallgatói start-up versenyek megszervezése és díjazása, új egyetemi közösségi terek létrehozása, illetve hallgatói open lab és fab lab működtetése is szerepel a tervezett tevékenységek között.  

A második ütemben megvalósítandó tevékenységek egymásra, valamint az első szakaszban elért eredményekre épülve szolgálják az Egyetem stratégiai és fejlesztési céljainak elérését.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:19:29