Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az Egyetem vezetőinek köszöntője a 2022/2023-as tanév kezdése alkalmából

Kedves Kollégák! 

Az idei tanév ismét örömteli módon indul: a már tavaly is rekordmagas bejutási küszöbhöz képest idén még tovább emelkedett a legtöbb alapszakon a ponthatár egyetemünkön, a 10 legmagasabb ponthatárból 9 a Corvinusé a térítésmentes nappali alapképzéseken. Ezek a számok újfent visszaigazolják az egyetem három évvel ezelőtti modellváltásának eredményességét.  

Egyik fő stratégiai célunk, az élményszerű tanulmányok biztosításának feltétele a kiváló hallgatók, kislétszámú szemináriumok és mély intellektuális élmény, a valódi, tartalmi interakció. Úgy tudunk a minőségi oktatásra koncentrálni a tömegképzés helyett, ha fokozatosan csökkentjük az egy oktatóra jutó hallgatók arányát. Ennek érdekében az idei évben 10%-kal kevesebb diákot vettünk fel, mint tavaly, és magasabb átlagpontszámmal. 

A Corvinus nemzetköziesítésével összhangban növeltük angol nyelvű képzéseink számát, továbbá jelentőset léptünk előre a kutatási kultúraváltás folyamatában is: a megújulás első 3 évében megháromszoroztuk a legrangosabb tudományos folyóiratokban (Q1 besorolású) megjelenő kutatási publikációink számát, 2022 első félévére pedig már meghaladtuk a minőségi publikációk számát a tavalyi évhez képest. Meglévő nemzetközi akkreditációink mellett 2022-ben megszereztük, Magyarországon elsőként, az AACSB-akkreditációt (Association for Advance Collegiate Schools of Business) is, s ezzel a Corvinus bekerült a világ legjobb 900 üzleti egyeteme közé. 

Idén fontos mérföldkőhöz értünk, lezárult a Budapesti Corvinus Egyetem megújulásának első szakasza. Számos eredményt értünk el, de sok feladat van még előttünk.  

Megtörtént az egyetem szervezeti átalakulásának utolsó lépése, az idei akadémiai év már az összegyetemi szempontok és egységes működési elvek mentén átalakított új intézeti struktúrában indul. 

Ősszel startol el hátrányos helyzetű tehetséges fiatalok felkészítését segítő Illyés Gyula program, és meghirdetünk két, nemcsak Magyarországon, de a közép-európai régióban is unikumnak számító, angol nyelvű alapszakot, a Filozófia, politika, gazdaság (PPE – Philosophy, Politics and Economics) és Üzleti adattudomány (Data Science in Business) alapképzéseket, illetve a Politikai gazdaságtan mesterszakot. 

Folytatódnak a hallgatói élmény és a professzionális munkakörülmények biztosítás érdekében zajló digitalizációs, infrastrukturális és informatikai fejlesztések, és épül az egyetem új campusa. 

A változó gazdasági helyzetben az egyetem finanszírozása továbbra is stabil, reális és megfontolt költségvetést követünk. A Corvinus változatlanul jelenléti oktatással tervezi a tanévet, természetesen nyomon követve a járványügyi helyzet alakulását a világban. 

Kedves Kollégák! 

Jó úton haladunk, de a siker eléréséig még rengeteg döntést kell meghoznunk, sok teendő vár még ránk. Meggyőződésünk, hogy igazi eredményeket csak közösen tudunk elérni, ezért számítunk az egyetem munkatársi közösségének szakértelmére és az együttműködésére.  

Anthony Radev elnök 

Takáts Előd rektor

Domahidi Ákos kancellár

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 05:33:15