Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A járványhelyzet hatása a felsőoktatás nemzetköziesítésére

A Tempus Közalapítvány konferenciája.

A járványhelyzet hatása a felsőoktatás nemzetköziesítésére – A Tempus Közalapítvány konferenciája a Campus Mundi program támogatásával 

Budapest, 2020. október 1. 

A Tempus Közalapítvány éves konferenciájának célja, hogy fórumot biztosítson a felsőoktatás nemzetköziesítését érintő aktuális kérdések megvitatására. Idén minden tervet és elképzelést felülírt a COVID-19 járvány, mely – az élet minden más területéhez hasonlóan — a felsőoktatási intézmények működését, az oktatási és kutatási tevékenységet és a nemzetközi kapcsolatokat is alapvetően megváltoztatta. Nehezen megjósolható, hogy mi lesz a helyzet a következő tanévben vagy akár októberben, a konferencia időpontjában, de éppen ezért is fontos, hogy beszéljünk arról, hogyan lehet alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, hogyan reagáljunk gyors akciókkal, amikor arra van szükség, és hogyan alakítsuk át a terveinket, prioritásainkat hosszú távon egy ilyen bizonytalan időszakban. A rendezvényre a felsőoktatási intézmények vezetőit, oktatóit, nemzetközi területen dolgozó munkatársait is várjuk, és számítunk aktív hozzájárulásukra: az intézményi jó gyakorlatok, újratervezési kísérletek, a téma szempontjából releváns kutatások bemutatása mellett közös gondolkodásra hívjuk a résztvevőket a műhelyek keretében. A témák, amelyek kapcsán várjuk a jó gyakorlatokat, bemutatókat, tapasztalatmegosztást 10-15 perces rövid előadások formájában: 
1. Virtuális mobilitás és a nemzetköziesítés virtuális formáinak megerősítése 
2. Az itt tanuló külföldi hallgatók tájékoztatása, támogatása veszélyhelyzet esetén 
3. Külföldi hallgatók toborzása válság idején (új üzenetek, új módszerek, új szolgáltatások, új programok, stb.) 
4. Kapcsolattartás a nemzetközi partnerekkel, tervezés és újratervezés, együttműködési projektek megvalósítása a válsághelyzetben 
5. Szolidaritás (nemzetközi és egyéni; az egyetemek szerepe és társadalmi felelőssége) 

Absztraktok benyújtása:
Az előadások, bemutatók tartására a fenti témák valamelyikéhez kapcsolódóan absztrakt benyújtásával lehet az alábbi online felületen.

Az absztrakt terjedelme maximum 2000 karakter lehet, magyar vagy angol nyelven. 
Az absztraktnak tartalmaznia kell az alábbi információkat: 
  • Az előadó neve, pozíciója, intézménye. 
  • Az absztrakt témáját jól tükröző 3 kulcsszó megadása.


A benyújtás határideje: 2020. augusztus 27.

Az absztrakt elfogadásáról a konferenciát szervező Tempus Közalapítvány dönt

Az absztrakt elfogadásának kritériumai: 
  • Az absztrakt közvetlenül kapcsolódik a konferencia témájához. 
  • Az absztrakt világosan bemutatja az előadás témáját, célját, módszertani hátterét, valamint röviden leírja az előadás keretében ismertetett eredményeket is. 
  • Az absztrakt kutatás-fejlesztések eredményeinek vagy a témához kapcsolódó intézményi gyakorlatoknak a bemutatására irányul. 
  • Az absztrakt a konferencia elsődleges célcsoportjai számára könnyen érthető, alkalmazható témát dolgoz fel, mutat be.


Az absztraktok értékelésekor a Tempus Közalapítvány az absztraktok minősége mellett figyelembe veszi a sokszínű felsőoktatási intézményrendszer földrajzi, szakterületi szempontból és a hallgatószám tekintetében kiegyensúlyozott megjelenítését.

Az eseményt hagyományos rendezvényként tervezzük megszervezni, de a körülményektől függően előfordulhat, hogy online formában valósul meg.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. A programot folyamatosan frissítjük

További információ: krisztina.spanyar@tpf.hu   
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 05:06:30