Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus Kutató Labor

A kutató labor a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus 2019-ben átadott „B” épületében található.

A kutató labor a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus 2019-ben átadott „B” épületében található.

A kutató labor a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus 2019-ben átadott „B” épületében található.

2016-tól Székesfehérvár Város Önkormányzata és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésének köszönhetően egy teljesen új campuson indult meg székesfehérvári képzésünk a legújabb módszertant és technológiát kínálva. Az épület a Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) kertében elnyert 1,475 milliárd forint vissza nem térítendő forrás segítségével és az Európai Regionális és Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósult meg.

Az épületben 2 előadó (80/154 fő), 6 oktatóterem (21-40 fős), 2 konzultációs szoba (6-12 fő) és egy PC terem (40 munkaállomás) található. Itt található a könyvtár, amihez olvasószoba és konzultációs tér tartozik. Közel hasonló számú terem áll rendelkezésre a másik épületben is.
Az épületben található az a laboratórium, amely konferenciaterem és kutatólaboratórium néven szerepel, mellette egy tárgyalóval (mozgatható kerek asztal, 15 fő, kamera), amely konzultációs és kutatási tevékenységeket is segíthet.

Kutatás és a kutatási területek

A labor több tudományterület igényeinek kiszolgálására jött létre. A pályázati projekt keretében a viselkedés közgazdaságtani kutatásokhoz, az alkalmazott szociológiai kutatásokhoz szeretett volna többek között segítséget nyújtani.
A kutatási területek természetesen azóta bővültek és ki tudja szolgálni az új igényeket is, például kommunikációtudományi és tanulásmódszertani kutatások.

 • Amit a Corvinus Egyetem hallgatóinak, kutatóinak tudunk ajánlani:
 • Intenzív heti órák- vagy tömbösített órák tartása.
 • Doktoranduszok kutatási tevékenységének támogatása.
 • Doktoranduszok műhelykonferenciájának lebonyolítása.
 • PhD szemináriumok tartása.
 • Fiatal kutatók tevékenységének/ pályázatainak segítése. Összekapcsolva a kistérség és a városban működő kutatói potenciák kihasználásával.
 • Az egyetemen futó kutatások/ pályázatok támogatása.
 • Kvalitatív kutatási tevékenységek kiszolgálása. például interjú/ fókuszcsoportos interjú.
 • Kvantitatív kutatási tevékenységek lebonyolítása és az eredmények bemutatásához kapcsolódó konferencia- és /vagy sajtótájékoztató segítése.
 • A labor alkalmas coaching tevékenységre.
 • Kis és középvállalatok esetében vállalatii tréningek segítésére, illetve vállalati csapatépítésre. Az ahhoz kapcsolódó közgazdaságtani és társadalomtudományi kutatások támogatására.
Budapesti Corvinus Egyetem

 

 


Labor technikai adatai

A laborban 4 db PTZ, nagyfelbontású arcfelismerő rendszerrel rendelkező kamera van felszerelve.
A kamerák egy detektív ablakon keresztül a vezérlőből irányíthatók. Innen lehet az hang-/ képfelvétel készítő rendszert vezérelni. A rendszer egymással összekapcsolható módon összesen 5 kamerát irányítanak. Az ötödik kamera a labor melletti tárgyalóban van felszerelve.
A teremben a csoportmunkát segítendő négy nagyméretű TV/monitor van, amely a szituációs feladatokhoz jól alkalmazható.A terem és az előtér elő van készítve greenbox technológia alkalmazására is. Ehhez egy professzionális, mozgatható Sony kamera társul, amely 2 mikroporttal az interjúztatáshoz adhat segítséget. A munkát segítheti még a profi mozgatható lámpatestek, amely mind kültéri, mind stúdió felvétel készítéséhez használhatóak.

A teremben a székek mozgathatók, amely 40 fő befogadására alkalmas. A teremben 30 db laptop is rendelkezésre áll.A teremben lehet kiscsoportos munkát végezni. Lehet konferencia jellegű előadást tartani. A maximális befogadóképesség ebben az esetben 40 fő. De alkalmassá tehető a terem az önálló munkára alkalmassá tevő asztalok (szeparációs kiegészítővel ellátva) behelyezésével is.
A teremben van egy fix és egy mobil előadói pult, amely az önálló retorikai/ prezentációs gyakorlatok és vizsgálatok lebonyolítására is alkalmas.

A terem minden oldala táblaként is használható üvegfallal van ellátva. Ezek mögött LED-es világítás van beépítve, amely színvezérlése egymástól különállóan 4 részben irányítható.

Cím: Székesfehérvár, Budai út. 43. B 006
További információ: szc.akadémia@uni-corvinus.hu


Budapesti Corvinus Egyetem

 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.23. - 10:17:39