Ugrás a fő tartalomra

Egyéni tanácsadás

Itt olvashatsz bővebben a Hallgatói Támogatás egyéni tanácsadás szolgáltatásáról.

 „Bejelentkezés egyéni tanácsadásra” gomb segítségével tudsz jelentkezni egyéni konzultációinkra. A jelentkezésed beérkezésétől számított 1-2 munkanapon belül válaszolunk. Amennyiben ezen intervallumon belül nem kapsz tőlünk visszaigazoló emailt, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi címen: studentsupport@uni-corvinus.hu.

A mindenkori aktuális kapacitásaink függvényében pár héten belül konzultációs időpontot is igyekszünk biztosítani.


Hogyan történik a konzultáció?

Személyesen vagy online térben, videochat alkalmazás használatával, titoktartás mellett, szakképzett tanácsadóval, ingyenesen.

Mire számíthatsz egy tanácsadási folyamat során?

A pszichológiai konzultációs folyamatban (legyen szó bármelyik tanácsadási területről) limitált alkalomszámban, a jelen problémáira fókuszálva dolgozunk. A nehézség felmérését követően, kijelölünk egy fókuszt, célt, melyen közösen dolgozunk az alkalmak során. A szakember célja egy elfogadó, biztonságos, empatikus, ítélkezéstől mentes légkör megteremtése, amely teret ad a probléma jobb megértésének, bizonyos érzések átélésének és a gondolatok szabadabb megosztásának. Hiszünk benne, hogy te vagy a saját életed szakértője, így nem célunk tanácsokat osztani (e pszichológiai módszertan magyar megnevezése emiatt kicsit megtévesztő, angol kifejezésben counseling) Mi abban segítünk, hogy felismerd és mobilizáld a külső/belső erőforrásaidat, perspektívát tudj váltani, illetve olyan készségeket erősíts meg/sajátíts el, melyek könnyebbé tehetik a megküzdést, valamint a döntéshozást a kialakult helyzetben.

Milyen hosszú egy alkalom?

A konzultációs alkalmak 45-50 percesek.

Kik fogadnak?

Szakképzett tanácsadó kollégák változatos területeken szerzett tapasztalattal támogatnak a konzultációs folyamat során.

Hogyan kezeljük az időpont lemondást/nem megjelenést?

Amennyiben egy megbeszélt alkalmat az időponthoz képest 48 órán belül mondasz le/kérsz átszervezést vagy jelzés nélkül nem jelensz meg a konzultáción, megtartott alkalomként kezeljük az órát, melynek hatása lesz a fennmaradó óraszámra. Az előre megbeszélt tanácsadási folyamatban 1 alkalom lemondása/átszervezése elfogadható, a további módosítási kérések megoldását nem köteles garantálni a tanácsadó. A te lelki munkád szempontjából is előnyös a folytonosság és az elkötelezettség, valamint a konzultációra váró más hallgatókra is szeretnék tekintettel lenni ezáltal.

Mi nem tartozik a pszichológiai tanácsadás kereteibe?

A diagnosztikus pszichés zavarok kezelése, mélyebb személyiség átdolgozás a pszichoterápiás munka keretei közé tartozik, mely egy jóval hosszabb, feltáró munka az egyén élettörténetét, személyiségét illetően. Amennyiben a hozott probléma megismerése alapján pszichoterápiás támogatás indokoltságát látjuk, jelezni fogjuk.

Mi történik, ha a probléma megoldása egyéb szaksegítséget is igényel?

A konzultáció során információ-átadással segítünk abban, hogy felkereshess társadalombiztosítás által finanszírozott vagy önköltséges ellátóhelyeket.

Hogyan tudsz segítséget kérni, ha vészhelyzetben érzed magadat vagy társadat?

Az Egyetem által nyújtott pszichológiai szolgáltatás természete nem teszi lehetővé sürgősségi esetek kezelését. Amennyiben úgy érzed, hogy te vagy ismerősöd olyan helyzetbe került, ahol a segítség nem várhat egy megbeszélt időpontig. Keresd fel/segíts eljutni a lakcím/tartózkodási helyhez kötődő pszichiátriai gondozóba/hívd a 112-es segélyhívószámot, ahol mentőküldéssel is tudnak segíteni.

Lelki segély ingyenesen hívható száma: 116-123

Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató egyéni tanácsadáshoz
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.23. - 18:16:17