Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Egyéni tanácsadás

A „Bejelentkezés egyéni tanácsadásra” gomb segítségével tudsz jelentkezni egyéni konzultációinkra. A jelentkezésed beérkezésétől számított 2-3 munkanapon belül visszajelzünk, és – a mindenkori aktuális kapacitásaink függvényében – lehetőség szerint 1-2 héten belül konzultációs időpontot is igyekszünk biztosítani.


Hogyan történik a konzultáció?

A távoktatás ideje alatt az online térben, videochat alkalmazás használatával, titoktartás mellett, szakképzett pszichológussal/segítővel, ingyenesen. Az első alkalmon a pszichológus segítővel közösen megállapodtok a tanácsadás további részleteiről (alkalmak száma, konzultációk rendszeressége stb.).


Mire számíthatsz egy tanácsadási folyamat során?

A pszichológiai konzultációs folyamatban alkalomszámban limitált keretekkel, s jelen problémafókuszú szemlélettel dolgozunk. A nehézség felmérését követően, kijelölünk egy fókuszt, célt, melyen közösen dolgozunk az alkalmak során. A szakember célja egy elfogadó, biztonságos, empatikus, ítélkezéstől mentes légkör megteremtése, amely teret ad a probléma jobb megértésének, bizonyos érzések átélésének és a gondolatok szabadabb megosztásának. Hiszünk benne, hogy te vagy a saját életed szakértője, így nem célunk tanácsokat osztani (e pszichológiai módszertan magyar megnevezése emiatt kicsit megtévesztő, angol kifejezésben counseling) Mi abban segítünk, hogy felismerd és mobilizáld a külső/belső erőforrásaidat, perspektívát tudj váltani, illetve olyan készségeket erősíts meg/sajátíts el, melyek könnyebbé tehetik a megküzdést, valamint a döntéshozást a kialakult helyzetben.

Hány alkalmat tudunk biztosítani?


1-6 alkalmat tudsz igénybe venni egy tanévben.

Milyen hosszú egy alkalom?

A konzultációs alkalmak 45-50 percesek.

Kik fogadnak?

Szakképzett pszichológus kollégák változatos területeken szerzett tapasztalattal támogatnak a konzultációs folyamat során.

Hogyan kezeljük az időpont lemondást/nem megjelenést?

Amennyiben egy megbeszélt alkalmat az időponthoz képest 48 órán belül mondasz le/kérsz átszervezést vagy jelzés nélkül nem jelensz meg a konzultáción, megtartott alkalomként kezeljük az órát, melynek hatása lesz a fennmaradó óraszámra. A te lelki munkád szempontjából is előnyös a folytonosság és az elkötelezettség, valamint a konzultációra váró más hallgatókra is szeretnék tekintettel lenni ezáltal.

Mi nem tartozik a pszichológiai tanácsadás kereteibe?

A diagnosztikus pszichés zavarok kezelése, mélyebb személyiség átdolgozás a pszichoterápiás munka keretei közé tartozik, mely egy jóval hosszabb, feltáró munka az egyén élettörténetét, személyiségét illetően. Amennyiben a hozott probléma megismerése alapján pszichoterápiás támogatás indokoltságát látjuk, jelezni fogjuk.

Mi történik, ha a probléma megoldása egyéb szaksegítséget is igényel?

A konzultáció során információ-átadással segítünk abban, hogy felkereshess társadalombiztosítás által finanszírozott vagy önköltséges ellátóhelyeket. Az ellátóhelyek listáját ITT is megtalálod. Hogyan tudsz segítséget kérni, ha vészhelyzetben érzed magadat vagy társadat? Az Egyetem által nyújtott pszichológiai szolgáltatás természete nem teszi lehetővé sürgősségi esetek kezelését. Amennyiben úgy érzed, hogy te vagy ismerősöd olyan helyzetbe került, ahol a segítség nem várhat egy megbeszélt időpontig. Keresd fel/segíts eljutni a lakcím/tartózkodási helyhez kötődő pszichiátriai gondozóba/hívd a 112-es segélyhívószámot, ahol mentőküldéssel is tudnak segíteni.

Lelki segély ingyenesen hívható száma: 116-123

Adatvédelmi tájékoztató egyéni tanácsadáshoz
Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.28. - 02:38:09