Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Csoportok, tréningek, események

Itt olvashatsz bővebben a Hallgatói Támogatás közelgő tréningeinkről, eseményeinkről.

2021/22 szeptemberben induló csoportok

Hey! It’s my career / Karrier kérdéseim – Szakmai életút-önismereti csoport

Jó helyen vagyok az egyetemen? Nekem való ez a szak? Merre tovább? Hogyan tovább? Munka vagy egyetem? Vajon mások hogyan csinálják? Hogyan tudom meghozni a döntéseim?
Karrier, szakmai életút, életpálya. Az egyetemi évek során rengeteg kérdés, dilemma merülhet fel bennünk a jelenünkkel és a jövőnkkel kapcsolatban.
Egy dolog biztos, minél több a belső igazodási pontunk, vagyis minél jobban ismerjük önmagunkat, annál önazonosabban tudunk haladni a saját utunkon.

10 alkalmas tematikus önismereti csoport indul októberben, a csoport verbális, azaz beszélgetős, és zárt, vagyis a résztvevők köre azonos a 10 hét során.
Ezt a csoportot elsősorban az alapképzést végző hallgatóknak ajánljuk.

Időpont és helyszín: 10 héten keresztül minden kedden délután 15:30-17:00 óráig a Sóház épületében.
Első alkalom: október 5.

További fontos információkat a fb eseményben találsz.
Jelentkezési link

Hello, Drágám! Párkapcsolati önismereti csoport

Ha tetszett a “Hello, Drágám!” munkafüzetünk, akkor ezt a csoportot Neked találták ki! (Ha még nem ismered ezt az önismereti kiadványunkat, letöltheted honlapunkról, a Munkafüzetek mappából.
A csoportos alkalmakon foglalkozni fogunk a párkapcsolati életúttal, önkifejezéssel, a párkapcsolati hiedelmekkel, elvárásokkal és a hatékony konfliktuskezeléssel is, illetve szívesen vesszük a ti felvetéseiteket is.
Ha érdekel a téma, csatlakozz a Hello, Drágám! csoporthoz, hogy együtt tudatosítsuk, hogy mit is jelent ma, számunkra párkapcsolatban élni, vagy ha nincsen párunk, meghatározni, hogy milyenné szeretnénk válni egy kapcsolatban.

4 alkalmas zárt párkapcsolati önismereti csoport indul októberben, a jelentkezéshez nem feltétel, hogy valaki aktuálisan párkapcsolatban éljen.

Időpont és helyszín: 4 keddi alkalom, 11:00-12:30, E124 (a Főépületben)
Alkalmak dátumai: okt. 19., okt. 26., nov. 9., nov. 16.

További fontos információkat a fb eseményben találsz.
Jelentkezési link

Mind full or mindful? Stresszkezelő csoport

Azon kapod magadat, hogy nem vagy jelen az életed történéseiben? Intenzív érzéseket, hangulati változásokat tapasztalsz és nem tudsz mit kezdeni velük?
Problémás az egyetem-munka-magánélet egyensúly megteremtése? Testi tüneteket tapasztalsz (álmatlanság, szapora légzés, fáradékonyság, gyomorpanaszok stb.)?
Folyamatos nyomás alatt érzed magad, esetleg elvesztetted a motivációdat? Mára már tudjuk, hogy a stressz teljes mértékben nem kiiktatható az életünkből,
éppen ezért fontos, hogy kialakítsunk vele egy optimális viszonyt, és megtaláljuk a vele való hatékony megküzdést.
Csatlakozz 4 alkalmas stresszkezelő csoportunkba, ha úgy érzed, gazdagítanád a megküzdési eszköztáradat!

4 alkalmas zárt stresszkezelő csoport indul októberben.
Időpont és helyszín: péntek délután 13:30-15:00, Sóház, Fszt.1.
Alkalmak dátumai: okt. 8., okt. 15., okt. 22., okt. 29. (az utolsó alkalom dátumát a hosszú hétvége miatt a csoport közös megbeszélés alapján módosíthatja)

További fontos információkat a fb eseményben találsz.
Jelentkezési link

Design your future – Jövőtervező tréning

Hova tovább a diploma után? Menjek mesterképzésre? Na de melyikre? Vagy inkább dolgozzak? Mik a céljaim? Hogyan tervezzem meg a jövőmet?
Ha szeretnél aktívan dolgozni azon, hogy megtervezd a jövődet és ezt szívesen tennéd csoportban, akkor ezt most megteheted.
Önismereti kérdések és feladatok segítségével lehetőséged nyílik végiggondolni, hogy melyek azok a tényezők, amelyek nehezítik a szakmai életúttal kapcsolatos döntéseid meghozatalát.
A tréning során különböző egyéni és csoportos feladatok segítségével visszatekintünk az eddigi tapasztalásokra, mindenkinek lehetősége lesz megfogalmazni a saját céljait,
és megtervezni az oda vezető út lépéseit, feltérképezve az erőforrásait.

3 alkalmas zárt jövőtervező tréning indul októberben.
Ezt a tréninget elsősorban az alapképzés végén vagy a mesterképzés elején járó hallgatóknak ajánljuk.
Időpont és helyszín: 3 héten keresztül minden csütörtökön 14:00-17:00 a Sóház épületében. (Fszt.1.)
Első alkalom: október 7.

További fontos információkat a fb eseményben találsz.
Jelentkezési link

Becsekkolunk – testben és lélekben

Visszatértünk az offline térbe, ez azonban rengeteg új, akár ambivalens érzést is hoz magával. A jelen pillanatba és konkrét térbe való megérkezést segíti a testi figyelem.
A zárt csoport három alkalma alatt azt keressük, milyen érzés fizikailag is az egyetemen lenni, mitől lehet komfortos ez a helyzet. A jövővel kapcsolatban vajon mi tesz kíváncsivá, mi visz tovább? Vagyis: mitől jó offline is jelen lenni, és hogyan esik jól találkozni másokkal?

Időpont: 2021.09.30., október 7. és október 14. csütörtök délután 15.00-16.30 között (3 x 1,5h)
Helyszín: E124 a főépületben

Mindful Mornings

A személyes egyetemi jelenlétre történő visszaállás alkalmazkodást kíván tőlünk. Új napirendhez, ritmushoz kell szoknunk. Ha ebben az új ritmusban kedved támad megpihenni, feltöltődni, befelé figyelni, akkor a Mindful Mornings-on a helyed. Csatlakozz hozzánk szerda reggelente, ahol hétről hétre relaxációra, jelentudatosságra épülő gyakorlatok segítségével foglalkozhatsz magaddal! Várunk szeretettel akkor is, ha próbáltál már hasonló módszereket és akkor is, ha most kezdenél ismerkedni velük.
Frissüljünk fel együtt!

Helyszín: a NapKözi kuckós tere (a főépület (E) alagsorában)
Időpont: szerdánként 9.00-9.30, 30 perc

Az alkalmak egymástól függetlenek, előzetes regisztráció nem szükséges. Csak gyere! 😊

Get along (better) – angol nyelvű program

Angol nyelvű társas megismerés csoporttal is készülünk, nem csak a külföldi hallgatóinknak. 😉 A 6 alkalmas zárt csoportban új kapcsolódási módokat fedezünk fel együtt, hogy még jobban tudjunk kommunikálni egymással. Ha csatlakozol, biztonságos környezetben lesz lehetőséged új embereket megismerni, és oldódni a másokkal való kapcsolódásokban. Mélyítheted önismeretedet, növelheted önbizalmadat, erősítheted magabiztosságod, és végül, de nem utolsó sorban, nagyon jól szórakozhatsz!

Helyszín: NapKözi (a főépület (E) alagsorában)
Időpont: szeptember 22-től szerdánként 17-19h

Az első alkalom nyitott, a második alkalomtól a csoport zárt csoportként működik, és elköteleződést kíván.

Adatvédelmi tájékoztató csoportokhoz
Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.28. - 01:48:41