Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Milyen esetben biztosítja a Corvinus a munkavállaló PCR tesztelését?

A legfrissebb 61/2020. (XII. 3.) számú Elnöki Testületi rendelkezés értelmében amennyiben a munkavállaló önhibáján kívül, felelős munkavállalói magatartással sem elkerülhető módon olyan helyzetbe kerül, amelyben felmerülhet a SARS-CoV-2 koronavírussal történt megfertőződés lehetősége, de a munkavállaló magán tüneteket nem észlel, és a munkáltató megítélése szerint a munkavállaló személyes megjelenésére szükség lenne, az egyetem a munkavállaló és a munkáltató egyetértése esetén a munkavállaló számára biztosítja a PCR tesztelés lehetőségét az alábbiak szerint.


  • A tünetmentes munkavállaló saját költségén elvégeztet 2 PCR tesztet legalább 48 órás különbséggel, és mindkét tesztelésről számlát kér az egyetem nevére
  • Amennyiben mindkét teszt negatív és közben egyetlen egy alkalommal sem mutatott tüneteket a munkavállaló, úgy munkáját személyesen folytathatja az egyetem területén
  • Amennyiben valamelyik teszt pozitív, vagy a munkavállaló közben tüneteket észlel, úgy a jelen § (2) bekezdés szerint kell eljárni.
 A PCR tesztekre vonatkozó számlákat a munkáltatói joggyakorló igazolja, és az egyetem ennek alapján átutalással fizeti meg a költségeket a munkavállaló részére.  
Budapesti Corvinus Egyetem 
Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.25. - 11:41:30