Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Rólunk

Az Empirikus Társadalomkutató Központ (ETK) a Budapesti Corvinus Egyetemen folyó elméletileg megalapozott empirikus szociológiai kutatásokat koordinálja a gazdasági szereplők, vállalkozók, elitek, az európai integráció, az információs társadalom és a migráció témaköreiben.

Az alkalmazott módszerek és technikák között említhetjük a kérdőívek és reprezentatív felvételek tervezését és elemzését, a tartalomelemzést, a kísérletet, az interjút, a fókuszcsoportot, a Delphi vizsgálatot, a deliberatív közvélemény-kutatást és az állampolgári tanácskozást.

Az ETK kutatásai között szerepel egyebek közt a Mediatized EU, az Emerging Elites, az Entrepreneurship in Eastern Europe, a Magyar Vállalati Panelvizsgálat, az Uncertainty and Insecurity in Europe, az Információs Technológia és Helyi Társadalom, Social Impacts of ICT, a SIBIS, az EInclusion, az ICT4All, az Integrated and United (INTUNE), az INSPIRES, és az ENEC projekt.

Partnereink, megbízóink között említhető az Antenna Hungária, az eMagyarország Centrum, az empirica GmbH, az NKFP, az OTKA, az IRM Európai Integrációs Alap, valamint az EU 5-7. és H2020 keretprogramja.

Érdeklődő hallgatók számára a következő adatfile-ok érhetők el – önéletrajz és motivációs levél benyújtását, valamint konzultációt követően Lengyel Györgynél:
  • A magyar vállalati panel adatbázis (1992-2000)
  • A magyar gazdasági elit adatbázis (1990, 1993, 1997, 2007, 2014)
  • Fiatalok követéses vizsgálata (2002-2012)
  • Bevándorlók és a magyar közvélemény (2011)
Vágólapra másolva