Ugrás a fő tartalomra

Oktatóknak

A tevékenység – azon túlmenően, hogy elősegíti az oktató személyes és szakmai fejlődését – tovább mélyíti a partnerintézménnyel való együttműködést, ami mindkét fél hasznára válhat. A program alapszabályait a Tempus Közalapítvány által évente kiadott Oktatói Mobilitási Alapelvek foglalják össze. Ezen kívül intézményenként eltérő feltételek lehetnek érvényben, amelyeket a mindenkori pályázati kiírás tartalmaz.

Az Erasmus+ oktatók támogatásáról (ösztöndíjáról) a küldő intézmény dönt az alapelvek és az országráták figyelembe vételével. Az Erasmus+ ösztöndíj nem fedezi az összes költséget, csupán kiegészítő támogatást nyújt a külföldi oktatási tevékenység megvalósításához.

Az Erasmus+ oktatói mobilitás a küldő intézmények számára nem csak kimenő, de bejövő forgalmat is jelent, hiszen a partnerintézményekkel kötött kétoldalú megállapodások általában oktatói (és hallgatói) cserékről szólnak.

Elérhetőség

Nemzetközi Kapcsolatok és Akkreditációk, E.287 iroda
Kedd: 13:30-15:30
Csütörtök: 10:00-12:00
e-mail: staffmob@uni-corvinus.hu
Telefon: +36 1 482 5098

Kapcsolattartó

Simon Viktória viktoria.simon@uni-corvinus.hu
E épület, 287
Telefon: +36 1 482 5098 • Mellék: 5098

A pályázás menete

A 2022-23-as tanévben az Erasmus+ oktatói mobilitásokra a jelentkezőknek folyamatosan van lehetőségük pályázatuk benyújtására. A folyamatosan benyújtható pályázatok értékelésére és a pályázati döntés a benyújtás sorrendjében történik .

  • A jelentkezési lap kitöltése és beküldése után a mobilitás megvalósításának dátumai a későbbiekben csak az eredetinél későbbi időszakra módosíthatók.
  • A pályázatra való jelentkezéskor a tervezett mobilitás legkorábbi kezdő dátuma a jelentkezés dátumának hónapját követő második hónap 16-a lehet.
  • A tanév folyamán bármely hónapban benyújtható pályázat a fenti megkötés figyelembevételével.
  • Ebben a ciklusban legkésőbb 2023. szeptember 30-ai visszautazási dátummal megvalósuló szakmai utakra van mód pályázat benyújtására az Erasmus+oktatói és személyzeti mobilitás programra vonatkozó Tempus Közalapítvány által meghatározott szabályokkal összhangban.

A jelentkezési határidőt követő időszak a megvalósítandó szakmai úthoz szükséges ügyintézéssel zajlik.

Konferencia résztvevők
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.23. - 11:33:54