Ugrás a fő tartalomra

Partnereinknek

A Budapesti Corvinus Egyetem duális partnere bármilyen szervezet lehet formájától és jogállásától függetlenül. Duális partnerünk lehet gazdálkodó szervezet, költségvetési szerv, egyéni vállalkozó, alapítvány, egyházi jogi személy, kutatóintézet vagy szövetkezet is.

Az egyetem azokkal a szervezetekkel működik együtt duális partnerként, amelyek

  • megfelelnek a gyakorlóhelyekkel kapcsolatos általános jogszabályi feltételeknek (230/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet);
  • rendelkeznek a választott duális szakhoz kapcsolódó olyan szakemberekkel, akiknek releváns végzettsége, valamint megfelelő szakmai és elméleti ismeretei vannak;
  • megfelelő szervezeti feltételekkel állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a partner a hallgatók képzési folyamataiban közre tudjon működni.

A duális partnerré válás feltétele, hogy az egyetem és a leendő duális partner együttműködési megállapodást (szerződést) kössön egymással, amelyben rögzíteni kell azt, hogy a duális partner mely képzésben vesz részt, hány hallgatót kíván fogadni, és mi lesz a duális partnerhez jelentkezők felmérésének és kiválasztásának módja, időbeli ütemezése.

Emellett ki kell alakítani egy ún. Egyeztetett Duális Képzési Programot (röviden EDKP), amely tartalmazza azt, hogy a partnernél

  • a hallgató milyen elméleti ismereteket szerez,
  • a hallgatók tapasztalatainak bővítése milyen gyakorlatokkal valósul meg (konkrét „üzemi” gyakorlati feladatok, önálló projekt jellegű munkák) és
  • milyen – a szaknak megfelelő – kompetencia- és készségfejlesztés zajlik (pl. vezetési készség, kommunikációs gyakorlat, projektvezetés stb.). Az EDKP-nak az egyetem tantervére kell épülnie.

A duális képzés akkor hirdethető meg, ha az Oktatási Hivatalban működő Duális Képzési Tanács jóváhagyja a szakot és a partnerszervezetet, és ezeket az Oktatási Hivatal nyilvántartásba veszi. Ezt a folyamatot az egyetem indítja, a duális partnernek ezzel nincs teendője.

Amennyiben szeretne duális partnerünkké válni, vagy további felvilágosítást kérni a folyamatról, kérjük, forduljon az egyetem duális képzés operatív kapcsolattartójához.

Mocsonoky Anna Judit dualis@uni-corvinus.hu, anna.mocsonoky@uni-corvinus.hu
E épület, 189
Telefon: +36 1 482 5604 • Mellék: 5604
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.17. - 15:37:19