Szeptember - 2018
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

For information in English click here

Az alábbiakban Lánczi András rektor úr köszöntőjét olvashatják

Kedves Hallgatónk!

Köszöntöm abból az alkalomból, hogy felvételt nyert az ország egyik legjobb felsőoktatási intézményébe: a Budapesti Corvinus Egyetemre. Az Egyetem minden polgára nevében gratulálok a sikerhez és elismerésem Önnek, családjának és tanárainak az ide vezető úton végzett kemény munkáért.

Bízom benne, hogy Egyetemünkön megtalálja majd azokat a lehetőségeket, amelyek az egyetemi éveket igazán értékessé és örömtelivé teszik: új gondolatokat, szakmai kihívásokat, barátokat.

A beiratkozás folyamatát segíteni és a lehetőségekhez képest egyszerűsíteni kívántuk, ezért minden olyan információt, amelyre a beiratkozásig hátralévő közel másfél hónapban szüksége lehet, összegyűjtöttük a golyak.uni-corvinus.hu információs oldalon.

A golyak.uni-corvinus.hu honlapon egyebek között megtalálja

• a kollégiumi jelentkezésre vonatkozó információkat (pályázati kiírás, benyújtandó igazolások listája),
• az Intézményi Tanulmányi Tájékoztatót,
• az egyetemi gyűjtőszámla, valamint a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszer pénzügyi moduljának működésére vonatkozó leírásokat,
• az Egyetem informatikai rendszerének használatára vonatkozó tájékoztatást,
• az egyes pályázati folyamatokhoz kapcsolódó szervezeti egységek elérhetőségeit, nyitva tartását,
• a Diáktanácsadó Központ tájékoztatását a fogyatékos hallgatók részére,
• az Egyetemi Könyvtár tájékoztatóját,
• felvilágosítást a hallgatói juttatásokról,
• linkeket a karspecifikus információkat tartalmazó oldalakra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a honlap információs tartalmát folyamatosan bővítjük.

Remélem, tájékoztatásunk mindazon kérdésekben segíti majd, amelyek a beiratkozással és egyetemi tanulmányainak megkezdésével kapcsolatosan felvetődnek.

Engedje meg, hogy sikeres, eredményes időszakot, örömmel és lelkesedéssel teli egyetemista éveket kívánjak Önnek a Budapesti Corvinus Egyetemen!

Budapest, 2018. július19.

Üdvözlettel:

 

Dr. Lánczi András
egyetemi tanár
rektor

Ünnepélyes Tanévnyitó Szenátusülés

A kollégiumi jelentkezésre vonatkozó információk

Kedves Felvételizők!

A budapesti és székesfehérvári képzési helyre szóló pályázati felhívás a pályázat menetének leírása, valamint további információk a Budapesti Corvinus Egyetem Kollégiumi Bizottságának weboldalán találhatóak.  

A Hallgatói Térítési és Jutatási Szabályzat 5. számú mellékletét képezi a Budapesti Corvinus Egyetem kollégiumainak és a kollégiumban működő szakkollégiumainak szervezeti és működési rendje és annak mellékletei.

Felhívjuk a figyelmet, hogy kollégiumi elhelyezésre az állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre felvettek egyaránt pályázhatnak!

 

BELÉPÉS A NEPTUN RENDSZERBE

A BCE HÖK Kollégiumi Bizottságának elérhetőségéről és nyitva tartásáról itt tájékozódhat.

Tájékoztató az önköltség részletfizetéséről


A BCE Hallgatói Térítések és Juttatások Szabályzat 26.§, 27.§ szakaszai alapján részletfizetést kizárólag a második aktív félévet és azt követő féléveket megkezdő hallgató igényelhet. A beiratkozás félévében nincs lehetőség részletfizetésre.  

Intézményi Tanulmányi Tájékoztató 2018-2019

A Tanulmányi Tájékoztató ide kattintva elérhető.

Tájékoztató a Neptunban történő hallgatói pénzügyi teendőkről és diákhitel ügyintézésről, a Neptunos gyűjtőszámla használatáról a BCE hallgatói részére

A Neptunban történő pénzügyi teendőkről és diákhitel ügyintézésről ezen az oldalon tájékozódhat. 

Tájékoztató az Egyetem informatikai rendszerének használatáról

 

Kedves új Hallgatónk!

2018. július 27-én az Ön adatai bekerülnek a Budapesti Corvinus Egyetem Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerébe, ezáltal létrejön egy – Önhöz tartozó hat karakteres felhasználói azonosító (Neptun kód) és a Neptun rendszerben érvényes átmeneti jelszó, melyet a tanulmányi rendszerbe való belépésekor, majd meg kell változtatnia. A Neptun azonosítóját és a tanulmányi rendszerben érvényes jelszavát az Egyetem által küldött elektronikus levélben kapja meg, 2018. augusztus 1-ig.

Az adminisztrációs és információs rendszerek nem megfelelő használatából számos kellemetlensége adódhat a tanulmányai során (nem tud tantárgyakra vagy időben vizsgára jelentkezni, stb.), ezért kérjük, hogy az alábbi tájékoztatót figyelmesen olvassa végig:

A Budapesti Corvinus Egyetem további informatikai rendszereinek (informatikai laborok, egyetemi email, portál, e-learning rendszerek, stb.) használatához központi felhasználói azonosító (CUSMAN kód) és jelszó szükséges.

Hallgatók esetében a NEPTUN kód és a CUSMAN kód gyakorlatilag AZONOS (csak a NEPTUN kód nagybetűi a CUSMAN kód esetében kisbetűk lesznek). Az informatikai rendszerekben (CUSMAN) használt jelszava LEHET a NEPTUNBAN beállított jelszótól KÜLÖNBÖZŐ, de LEHET ezzel AZONOS is.

CUSMAN jelszó megadása:

A visszaélések elkerülése érdekében az új jelszó megadása csak EGYSZER LEHETSÉGES, ezért kérjük a megadott jelszót őrizze meg. A alábbi linken az Ön NEPTUN kódja és születési ideje alapján történő azonosítás után, megadhatja a központi informatikai rendszerekhez használt jelszavát:

CUSMAN rendszer kezdeti jelszó megadása

Néhány hasznos információ a rendszereink használatához (WiFi, VPN, e-mail, Office 365, elérhetőségeink)

Diáktanácsadó Központ

Diáktanácsadó Központ elérhetőségei:

·       Budapest, Fővám tér 13–15. (Sóház) fszt. 1.

·       diaktanacsado(kukac)uni-corvinus(pont)hu

·       http://diaktanacsado.uni-corvinus.hu

Központvezető: Dr. Németh Marietta

A Diáktanácsadó Központ célja elsősorban a hallgatók életminőségének javítása, valamint a hallgatók közötti esélyegyenlőség javítása.

A Diáktanácsadó Központ feladatai különösen:

a) pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadás;

b) tanulmányi tanácsadás;

c) fogyatékkal élő hallgatók ügyeinek koordinálása.

A részletes tudnivalók, a Diáktanácsadó Központ elérhetősége, illetve a kari koordinátorok listája letölthető formában itt elérhető.

További fontos információk a Diáktanácsadó Központ honlapján!

Egyetemi Könyvtár

Kedves Elsősök!

Reméljük, könnyedén veszik az akadályokat és mielőbb beilleszkednek az új környezetbe. Könyvtárunk várja Önöket, itt begyűjthetik az ajánlott szakirodalmat, találkozhatnak barátaikkal és közösen tanulhatnak. Biztosan sok mindent szeretnének tudni a könyvtárról, ebben segít az alábbi összefoglaló.

Felvilágosítás a hallgatói juttatásokról

Az Egyetemen igényelhető juttatásokról a BCE HÖK Diákjóléti Bizottságának honlapján tájékozódhat.

 

 

Nyelvtanulási lehetőségek

Az idegennyelv-tanulási lehetőségekről IDE kattintva tájékozódhat.

 

 

 

Kari információs oldalak

Utolsó frissítés: 2018.08.28.