Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Rangsorok

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már csaknem negyed évszázados gyakorlat a felsőoktatási intézmények bizonyos mérőszámok alapján történő rangsorolása (pl. US News and World Report, The Times, Newsweek, The Guardian, Der Spiegel, Die Zeit). Magyarországon csak az elmúlt évtizedben kezdett el kialakulni ennek kultúrája a nemzetközi példák hatására, a magyar felsőoktatás sajátosságainak figyelembevételével.

A különböző felsőoktatási rangsorok a felsőoktatási intézmények presztízsét, szakmai és társadalmi elfogadottságát mérik. Bár ezek eltérő módszerekkel készülnek, mutatórendszerükről sok vita folyik, eredményeiket érdemes figyelembe venni, mert az alapvető tendenciákat jól tükrözik. A Budapesti Corvinus Egyetem évek óta jó helyezést ér el ezeken az értékeléseken.
A rangsorok segítséget nyújthatnak a pályaválasztóknak a továbbtanulási orientációban, a felsőoktatási piac áttekintésében. Ugyanakkor információkat kaphatnak a munkaadó szervezetek is, és visszajelzéseket a felsőoktatási intézmények stratégiájuk kialakításához, formálásához.
Korábban három hazai médiumnak is volt rendszeresen, évente közzétett rangsora. Ma már csak a hvg-nek van saját rangsora.

Az egyetem az elmúlt években több nemzetközi rangsorhoz is szoláltatott adatokat, így a QS (Quacquarelli Symonds) World University Rankings (vagy: http://www.topuniversities.com) a THE (Times Higher Education), Financial Times által összeállított Európa és a világ legjobb üzleti képzéseit értékelő rangsorának és az U-Multinranknak is. 

2015-ben összefoglaló készült az egytem rangsorbeli szerepléséről. Az összefoglaló a Budapesti Corvinus Egyetemre fókuszálva mutatta be az eddig megjelent rangsorok eredményeit. Letölthető elemzések:

Aktuális rangsorok:

 Rangsorok, amelyekben az egyetem régebben részt vett/szerepelt:

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.