Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Zöld pénzügyekkel és a fenntartható fejlődéssel foglalkozó Közép-európai tudományos konferencia

A Magyar Nemzeti Bank és a Corvinus Egyetem közös rendezvénye

Az éghajlati, környezeti és pénzügyi kihívások közötti összefüggések iránti növekvő aggodalmakat érzékelve, a Magyar Központi Bank (MNB) és a Budapesti Corvinus Egyetem zöld pénzügyekkel és a fenntartható fejlődéssel foglalkozó Közép-európai tudományos konferenciát szervez.

A konferencia fő témája Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés finanszírozása. Célja, hogy a kutatók, akadémikusok, politikai döntéshozók és a szakemberek számára fórumot biztosítson a fő témához kapcsolódó ötletek és kérdések megvitatásához. Korunk fenntarthatósági kérdései, nevezetesen az éghajlatváltozás, új, súlyos kihívást jelentenek a gazdaság minden területén, beleértve a pénzügyi szektort is. Az elmúlt években a környezeti problémákkal kapcsolatos kockázatok kezelésére és a pénzügyi szektor hozzájárulásának fokozására a fenntarthatóbb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttéréshez szükséges pénzügyi eszközkészlet gyors fejlődésen ment keresztül. Ennek eredményeként egyre nagyobb szükség van tudományos vizsgálatokra, amelyek felmérik ezen eszközök hatékonyságát, és segítenek meghatározni az innovatív továbblépési lehetőségeket.

A konferencia, a Magyar Nemzeti Bank által megrendezésre kerülő Central European Green Finance Conference eseményt követően, online kerül megrendezésre, 27 előadással, 6 tematikus szekcióban. A felvezető, keynote előadásokat Prof. Nick Robins (Grantham Research Institute, London, Egyesült Királyság) és Dr. Ulrich Volz a SOAS, University of London, szakértői tartják. A konferencia programja és további információk a konferencia honlapon találhatók.

A konferencia időpontja: 2020. október 13.

Az előadást nem tartó résztvevők regisztráció után, a platformra való email-es meghívón keresztül tudnak csatlakozni.

Regisztráció határideje: 2020. október 12., 16:00.

Regisztrációhoz kattintson ide.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/655667738486168

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.30. - 09:41:05