Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Összefoglaló – Magtérségek és perifériák – lehetőségek és fenntartható jövő Online konferencia 2020. október 27–30.

2020. október 27-30. között került megrendezésre az MRTT XVIII. Vándorgyűlése.

A konferencia társrendezője a Budapesti Corvinus Egyetem, együttműködő partner az egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszéke.A vándorgyűlés online, illetve különböző helyszíneken hibrid módon valósult meg. 18 magyar és négy angol nyelvű szekcióülésre, valamint négy angol nyelvű plenáris előadásra került sor. 185 szekcióelőadás hangzott el a négy napon.

2020. október 27-30. között került megrendezésre az MRTT XVIII. Vándorgyűlése. A konferencia társrendezője a Budapesti Corvinus Egyetem, együttműködő partner az egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszéke.


A vándorgyűlés online, illetve különböző helyszíneken hibrid módon valósult meg. 18 magyar és négy angol nyelvű szekcióülésre, valamint négy angol nyelvű plenáris előadásra került sor. 185 szekcióelőadás hangzott  el a négy napon, az előadásokat több mint 250 fő követte figyelemmel.


Az idei konferencia témája a „Magtérségek és perifériák – lehetőségek és fenntartható jövő” volt, ami a centrum–periféria-viszonyrendszert és a területi egyenlőtlenségeket kívánta értelmezni számos aspektusból, mint az innováció, a körforgásos gazdaság, a geopolitika, a területfejlesztés, a helyi fejlesztés és kormányzás, a lokális aktorok, a térbeli-társadalmi egyenlőtlenségek, munkaerőpiac, a városok és városhálózatok, a fenntartható fejlődés és a közlekedés. A konferencia külön szekciókat szentelt a koronavírus-válság társadalmi, gazdasági, környezeti hatásai és ezek területi vonatkozásainak.


Plenáris előadóink voltak 2020-ban: Eveline van Leeuwen, a Wageningen University and Research professzora; a holland kormányzati ’think tank’, az AMS Institute igazgatója; az Európai Regionális Tudományi Társaság (ERSA) alelnöke; Jan Fidrmuc, a Brunel University London egyetemi docense; Elekes Zoltán, a KRTK KTI tudományos munkatársa, a 2019. év Kiváló Ifjú Regionalista Díjasa; Alexander Wandl, a Technical University-Delft tudományos főmunkatársa.
A konferencián az egyetem több tanszékének számos oktatója, kutatója mellett a Corvinus Doktori Iskolák hallgatói is előadással vettek részt.

A konferencia plenáris előadásai elérhetőek a Magyar Regionális Tudományi Társaság honlapján: http://www.mrtt.hu/vandorgyules2020budapest.html
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 08:40:53