Budapesti Corvinus Egyetem

Vállalkozásfejlesztés – mesterképzés

Legyél az üzletfejlesztés bajnoka!

A szak a vállalkozások létrehozására, menedzselésére és az üzleti megújulásra fókuszál. Célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek az új és meglévő szervezeteken belüli vállalkozói tevékenységekkel, és az üzletfejlesztés elméleti hátterét a vállalkozói folyamat gyakorlatával kombinálva szerezzék meg azokat a korszerű tudományos és gyakorlati ismereteket-és  képességeket, melyek az üzleti ötletek piacra viteléhez, az új vállalkozások indításához, a meglévő szervezetek fejlesztését szolgáló stratégiák, rendszerek és programok tervezéséhez, menedzseléséhez nélkülözhetetlenek. A vállalkozói attitűd fejlesztése érdekében a képzés nagy hangsúlyt helyez a kritikai, a kreatív és a rendszerben való gondolkodás, valamint a változó üzleti környezetben való döntéshozatali képesség fejlesztésére.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Vegyél részt a világ egyik vezető üzleti képzésén!

A szakon jelentkezhetsz a CEMS-re, amit a világ üzleti képzéseinek legjobb 6%-ába sorolt idén a QS 2024 Masters in Management Rankings (199 programból a 11. helyen végzett). A sikeres jelentkezéssel nemcsak a világ 33 vezető üzleti iskolájának és több mint 70 vállalati partner kapuja nyílik meg előtted, de tagja leszel egy 20.000 fős globális alumni hálózatnak is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

A mesterszak által kínált karrierutak változatosak, a végzett hallgatók többféle munkakörben és beosztásban helyezkedhetnek el:

• önálló start-up-ot, saját vállalkozást indíthatnak, csatlakozhatnak a családi vállalkozáshoz, felkészültek az utódlásra,

• gyors növekedés előtt álló KKV menedzsmentjében dolgozhatnak,

• gazdálkodó szervezetek különböző részlegein vállalhatnak munkát, általában belső vállalkozói megközelítést igénylő munkakörökben – kiemelten: projektmenedzser, projekt koordinátor, innovációs menedzser, menedzsment tanácsadó, üzletfejlesztési szakértő, pénzügyi elemző

• a vállalkozói ökoszisztéma támogató szervezeteinél (például: kockázati tőkealapoknál) vagy szakpolitikai intézmények fejlesztéssel foglalkozó részlegeinél is elhelyezkedhetnek.

• PhD képzésen folytatják tanulmányaikat.

Szakfelelősi köszöntő

Az üzleti környezet gyorsan és folyamatosan változik – legyél Te, aki a változást irányítja! Hallgatóinkat arra készítjük fel, hogy a változások, az innováció és az értékteremtés ügynökei legyenek, akár saját vállalkozásuk alapításán munkálkodva, akár egy meglévő szervezet stratégiai megújulásában közreműködve. Célunk olyan szakemberek képzése, akik vállalkozó szelleműek, elemzően szemlélik a múltat és kreatívan tekintenek a jövőbe, felelős gyakorlatot folytatva ösztönözik a fejlődést, támogatják a döntéshozatalt és a megvalósítást. Ehhez kínálunk alkalmazható tudást és támogató közösséget!

Budapesti Corvinus Egyetem

Aranyossy Márta
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

  • Saját diákszervezet (Vállalkozásfejlesztési Klub), kifejezetten a szak hallgatói számára 
  • A harmadik félévben (5. és 6. negyedév) csak választható és kötelezően választható tárgyak  
  • Részvételi lehetőség a nemzetközi CEMS kettősdiploma-programban
  • Gyakorló szakemberek vendégelőadásaival színesített az órák
  • Valós üzleti problémák , esetek, feldolgozása, vállalati projektmunkák 
  • Alumni mentorok támogató segítsége 
Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.16. - 05:47:40