Budapesti Corvinus Egyetem

Vállalkozásfejlesztés – mesterképzés

Legyél az üzletfejlesztés bajnoka!

A szak a vállalkozások létrehozására, menedzselésére és az üzleti megújulásra fókuszál. Célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek az új és meglévő szervezeteken belüli vállalkozói tevékenységekkel, és az üzletfejlesztés elméleti hátterét a vállalkozói folyamat gyakorlatával kombinálva szerezzék meg azokat a korszerű tudományos és gyakorlati ismereteket, alkalmazásukat támogató képességeket, melyek az üzleti ötletek piacra viteléhez, az új vállalkozások indításához, a meglévő szervezetek fejlesztését szolgáló stratégiák, rendszerek és programok tervezéséhez, menedzseléséhez nélkülözhetetlenek. A vállalkozói attitűd fejlesztése érdekében a képzés nagy hangsúlyt helyez a kritikai, a kreatív és a rendszerben való gondolkodás, valamint a változó üzleti környezetben való döntéshozatali képesség fejlesztésére.

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

• Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a nemzetközi gazdálkodás, a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, a közszolgálati, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, az emberi erőforrások, a nemzetközi gazdálkodás, a turizmus-vendéglátás, azüzleti adattudomány, az üzleti szakoktató alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

A mesterszak által kínált karrierutak változatosak, a végzett hallgatók többféle munkakörben és beosztásban helyezkedhetnek el:

• önálló start-up-ot, saját vállalkozást indíthatnak, csatlakozhatnak a családi vállalkozáshoz, felkészültek az utódlásra,

• gyors növekedés előtt álló KKV-nál dolgozhatnak,

• gazdálkodó szervezetek különböző részlegein vállalhatnak munkát, általában belső vállalkozói tevékenységeket igénylő munkakörökben – kiemelten: projektmenedzser, projekt koordinátor, innovációs menedzser, menedzsment tanácsadó, üzletfejlesztési szakértő, pénzügyi elemző

• a vállalkozói ökoszisztéma támogató szervezeteinél (ld. kockázati tőkealapoknál) szakpolitikai intézmények fejlesztéssel foglalkozó részlegeinél is elhelyezkedhetnek.

• PhD képzésen folytatják tanulmányaikat.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Az üzleti környezet gyorsan és folyamatosan változik – legyél Te, aki a változást irányítja! Hallgatóinkat arra készítjük fel, hogy a változások, az innováció és a növekedés ügynökei legyenek, akár saját vállalkozásuk alapításán munkálkodva, akár egy meglévő szervezet stratégiai megújulásában közreműködve. Célunk olyan szakemberek képzése, akik vállalkozó szelleműek, felelős gyakorlatot folytatva ösztönözik a fejlődést, támogatják a döntéshozatalt és a megvalósítást. Ehhez kínálunk alkalmazható tudást és támogató hátteret!

Budapesti Corvinus Egyetem

Aranyossy Márta
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

  • Saját diákszervezet (Vállalkozásfejlesztési Klub), kifejezetten a szak hallgatói számára 
  • A harmadik félévben (5. és 6. negyedév) csak választható és kötelezően választható tárgyak  
  • Részvételi lehetőség a nemzetközi CEMS kettősdiploma-programban
  • Gyakorló szakemberek vendégelőadásaival színesített az órák
  • Esettanulmány feldolgozások, vállalati projektmunkák 
  • Alumni mentorok támogató segítsége 
Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.02.08. - 10:46:12