Vállalkozásfejlesztés – mesterképzés

Legyél az üzletfejlesztés bajnoka!

A szak a vállalkozások létrehozására, menedzselésére és az üzleti megújulásra fókuszál. Célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek az új és meglévő szervezeteken belüli vállalkozói tevékenységekkel, és az üzletfejlesztés elméleti hátterét a vállalkozói folyamat gyakorlatával kombinálva szerezzék meg azokat a korszerű tudományos és gyakorlati ismereteket, alkalmazásukat támogató képességeket, melyek az üzleti ötletek piacra viteléhez, az új vállalkozások indításához, a meglévő szervezetek fejlesztését szolgáló stratégiák, rendszerek és programok tervezéséhez, menedzseléséhez nélkülözhetetlenek. A vállalkozói attitűd fejlesztése érdekében a képzés nagy hangsúlyt helyez a kritikai, kreatív és rendszerben való gondolkodás, a változó üzleti környezetben való döntéshozatali képesség fejlesztésére.

Még ennyi ideig módosíthatod a megjelölt egyetemek sorrendjét a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Előkészítő tanfolyam

Az előkészítő tanfolyamról a későbbiekben teszünk közzé információt.

 

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

• Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a pénzügy és számvitel, a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, a közszolgálati, a kereskedelem és marketing, az emberi erőforrások, a nemzetközi gazdálkodás, a turizmus-vendéglátás, az üzleti szakoktató alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

A mesterszak által kínált karrierutak változatosak, a végzett hallgatók többféle munkakörben és beosztásban helyezkedhetnek el:

• önálló start-up-ot, saját vállalkozást indíthatnak, csatlakozhatnak a családi vállalkozáshoz, felkészültek az utódlásra,

• gyors növekedés előtt álló KKV-nál dolgozhatnak,

• gazdálkodó szervezetek eltérő részlegein vállalhatnak munkát – általában belső vállalkozói tevékenységeket igénylő munkakörökben (kiemelten: projektmenedzser, projekt koordinátor, innovációs menedzser, menedzsment tanácsadó, üzletfejlesztési szakértő, pénzügyi elemző, stb.),

• a vállalkozói ökoszisztéma támogató szervezeteinél (ld. kockázati tőkések) szakpolitikai intézmények fejlesztéssel foglalkozó részlegeinél is elhelyezkedhetnek.

• PhD képzésen folytatják tanulmányaikat.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Az üzleti siker a fejlődés ösztönzésében, az új lehetőségek kiaknázásában rejlik, anélkül, hogy szem elől tévesztenénk értékeink megőrzését. A Vállalkozásfejlesztés mesterszak a vállalkozói attitűd fejlesztésére összpontosít, mind az új vállalkozások létrehozása, irányítása, mind a meglévő szervezetek stratégiai megújulása terén. Célunk olyan szakemberek képzése, akik vállalkozó szelleműek, felelős gyakorlatot folytatva ösztönözik a fejlődést, támogatják a döntéshozatalt és a megvalósítást. 

Budapesti Corvinus Egyetem

Deutsch Nikolett
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A szak saját diákszervezettel (Vállalkozásfejlesztési Klub) dicsekedhe.
• A harmadik félévben (5. és 6. negyedév) csak választható és kötelezően választható tárgyak vannak
• Részvételi lehetőség a CEMS diplomaprogramban
• Szakirányos kirándulások
• Gyakorló szakemberek vendégelőadásai színesítik az órákat
• Esettanulmány feldolgozások, vállalati projektmunkák

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza január 27-én tartott online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Budapesti Covinus Egyetem

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2022.08.18. - 15:50:06