Budapesti Corvinus Egyetem

Politikai gazdaságtan – mesterképzés

Válaszd a vezetők tudását!

Szakunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük egy adott országon vagy országrégión belüli gazdasági és politikai események és jelenségek komplex értelmezésére, elemzések készítésére, társadalmi rendszerek, rezsimek mély összehasonlító elemzésére. Az alább megjelölt közgazdaságtudományi és társadalomtudományi szakokról alapfokú diplomával érkezők számára egyaránt lehetőség nyílik arra, hogy a várható piaci igényeknek megfelelő, célzott és strukturált ismereteket szerezzenek a két tudományterület metszetébe tartozó témákról. 

Még ennyi ideig módosíthatod a megjelölt egyetemek sorrendjét a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi vizsga

A jelentkezési folyamat részeként szóbeli felvételi vizsgán mérjük fel a jelentkezők szakmai ismereteit és motivációt a szak elvégzésére. A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket. 

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

• Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: nemzetközi gazdálkodás; alkalmazott közgazdaságtan; közszolgálati; gazdaságelemzés; filozófia, politika, gazdaság; politikatudományok; nemzetközi tanulmányok; politológia 

• Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: emberi erőforrások; gazdálkodás és menedzsment; kereskedelem és marketing; pénzügy és számvitel; közgazdasági adatelemzés; gazdaságinformatika; nemzetbiztonság; nemzetközi biztonság- és védelempolitika; nemzetközi igazgatás; polgári nemzetbiztonsági; szociológia. 

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad. 

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Végzett hallgatóink többek között államigazgatásban, elemző intézetekben, önkormányzatoknál, pártoknál, sajtóorgánumoknál, közvéleménykutató és multinacionális cégeknél helyezkedhetnek el, itthon és külföldön egyaránt. 

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Közismert, hogy másként gondolkodik a politikus, és másként a közgazdász, még akkor is, ha ugyanarról a személyről van szó. Hogyan érthetnek szót? A politikai gazdaságtan egyik feladata, hogy ebben segítsen. Sőt, valójában mindannyian egyszerre követünk politikai és gazdasági célokat, döntünk ideológiai és jóléti megfontolásokból. Ezek a döntések bonyolult viselkedési mintákat, intézményeket hoznak létre, különböző, egymással nem fölcserélhető politikai-gazdasági rendszereket rajzolnak ki. Ezek tanulmányozása és megértése a nemzetközi színtéren szereplő döntéshozók számára is elengedhetetlen, ez a politikai gazdaságtan másik fő feladata. Mindkettő izgalmas és időszerű – ugyanakkor klasszikus feladat: csatlakozz a megértést és a megoldást keresőkhöz!

Balázs Zoltán

Balázs Zoltán
Szakfelelős

Egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

A politikai gazdaságtan a modern politikatudomány és közgazdaság-tudomány klasszikus forrása, ugyanakkor élő és egyre népszerűbb szak világszerte. Magyarországon elsőként indítjuk útjára a szakot, amelyen két specializáció közül is választani lehet. A képzés nyelve angol, ennélfogva nemzetközi hallgatói gárdára számítunk, annál is inkább, mert a közép-európai régióban is egyedülállóan robusztus, elméletileg megalapozott képzést kínálunk.  

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Vegyél részt nyílt napunkon, 2022. november 17-én!

Budapesti Corvinus Egyetem

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2022.12.08. - 22:25:07