Budapesti Corvinus Egyetem

Vezetés és szervezés – mesterképzés

Legyél a generációd kiemelkedő vezetője és stratégája!Financial Times TOP100-as diploma*, angolul #12 CEMS modullal**, kizárólag a Corvinuson.

* FT Masters in Management Ranking
** QS 2023 Masters in Management Ranking

A jövő leadership kihívásainak átfogó megértésével a Vezetés és szervezés mesterszak végzettjei magabiztosan alakítanak ki 21. századi működést (értelemteli, digitális, fenntartható folyamatokat és szervezetet), és felkészülten állnak a szervezeti változások élére.

A Financial Times 100-as rangsorában 2005 óta szereplő magyar nyelvű Vezetés és Szervezés szakot azoknak ajánljuk, akik specialistává válnának szervezetfejlesztés, folyamatmenedzsment, kontrolling, vagy HR területen, emellett átfogó vezetői szemlélettel alapoznák meg későbbi karrierjüket a Corvinus Vezetés és szervezés emblematikus alumni közösségének tagjaként.

A nemzetközi rangsorok élmezőnyébe tartozó CEMS diplomával kombinált angol nyelvű Vezetés és szervezés szakot azoknak ajánljuk, akik kiemelkedő szakmai háttérrel és készségekkel rendelkeznek, fokozottan érdeklődnek a globális stratégia és leadership, majd egy erre épülő nemzetközi karrier iránt, nemzetközi csapatban tanulnának és készen állnak egy félévet vezető külföldi egyetemen elvégezni.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Az angol nyelvű szakra csak a CEMS által megadott nyelvvizsgákkal (vagy mentességekkel) lehet felvételizni:

TOEFL iBT100; IELTS 7.0; CPE C; CAE B; BEC Higher B; PTE 68; Corvinus Oeconom C1; kiváltható teljes egészében angol nyelven elvégzett alapszakkal, ha az angol nyelvterületen vagy CEMS-tag vagy EQUIS/ AACSB-akkreditált egyetemen folyt, vagy kiváltható angol anyanyelv igazolásával.

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

• Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak: kreditelismerési eljárás nem szükséges. 

• További jellemző, kreditelismerési eljárás során elfogadható alapszakok (esetenként felzárkóztató tárgyak előírásával): kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, filozófia, politika, gazdaság, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, üzleti adattudomány, üzleti szakoktató, közszolgálati alapképzési szak. 

• Meghatározott számú módszertani, közgazdasági, üzleti, társadalomtudományi és szakmai ismeretek kreditelismerési eljárás során való igazolásával bármely más felsőoktatási szak elfogadható a kreditelismerési eljárás során, felzárkóztató tárgyak előírása mellett. 

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Bár szakunkon 30 kredittel már el lehet indítani a kreditelismertetési eljárást, a mesterszak melletti pótlási lehetőségek korlátozottsága miatt 50 kredit alatt kisebb a kreditelismertetési eljárás sikerességének esélye, 40 kredit alatt pedig nem javasoljuk a jelentkezést. Számvitel, vállalati pénzügy és alap vezetés-szervezési tárgyak nélkül a kreditelismerési eljárás általában nem sikeres.

Összeszedtünk minden egyéb hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Az eltérő modulok miatt a magyar és az angol szakon végzettek karrierhangsúlyai eltérhetnek.

Az angol szakhoz leginkább illeszkedő munkakörök:

• Tanácsadó top nemzetközi stratégiai és vezetési tanácsadó cégeknél

• Üzletfejlesztő, elemző, kontrolling specialista élenjáró multinacionális vagy regionális nagyvállalatoknál

• Menedzser innovációs, technológiai, projekt, vagy folyamatfejlesztési területen gyakran multikulturális környezetben

A magyar szakon végzettek jellemző munkaköre: 

• Üzletfejlesztő, stratégiai elemző, digitalizációs szakértő, projektmenedzser

• Folyamatmenedzser, folyamatfejlesztő, üzleti rendszerelemző

• HR szakértő, HR business partner, szervezetfejlesztő, tréner, coach

• Kontroller, gazdasági vezető, üzleti intelligencia-szakértő, üzleti adatelemző

• Tanácsadó (vállalaton belül, felsővezető mellett, tanácsadócégben), felsővezető (családi vállalat, saját vállalkozás)

Szakfelelősi köszöntő

Három évtizede folyik vezetés és szervezés képzés egyetemünkön. Végzettjeink holisztikus látásmódja, kiemelkedő képességei és szakmai sikerei vezettek oda, hogy a „vezszerv” márkává, az elméleti igényesség és a gyakorlati ismeretek ötvözésének védjegyévé vált. A Corvinus egyediségét adja a széles, a kapcsolódó szakterületeken elismert, azokat ma is formáló oktatói csapat, mely nemzetközi mérce mentén újította meg 2021-ben a szakot, hogy végzettjeink a jövőre fogékony, a változások élére álló tehetségként folytassák többezer fős alumni hálózatunk hagyományát.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Móricz Péter
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Egyedülálló lehetőség, hogy azoktól tanulhatunk, akik a controlling, a HR, és az OD szakmát meghonosították és ma is formálják Magyarországon.

• Az angol szak második évét a világ 12. legjobbjának tartott CEMS program teszi ki, így aki erre bekerül, az két nemzetközileg rangsorolt diplomát szerez négy félév alatt, akár Corvinus ösztöndíjasként.

• A magyar szakon mindenki két modult választ, ezek kombinációja pedig ritka karrierlehetőségeket nyit meg.

• A szak módszertanilag friss és változatos: sprint jellegű csapatfeladatok, Corvinuson írt esettanulmányok, külső helyszíni tréningek és projektek izgalmas ötvözete.

• A Corvinus Vezszerv szakon végzettek mindig megtalálják és egyből értik egymást, akár az országhatáron túl is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.25. - 14:26:56