Budapesti Corvinus Egyetem

Pénzügy - mesterképzés

Legyél a vállalati és banki területek felkészült pénzügyi szakembere!

A szak célja olyan szakemberek képzése, akik vállalati, banki és tőkepiaci területeken a pénzügyi folyamatokat átlátják, ez alapján döntés-előkészítésre és döntéshozatalra képesek. A képzést olyanoknak ajánljuk, akik a pénzügyi szektorban, komoly elméleti és módszertani tudással felvértezve szeretnének dolgozni.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

• Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a pénzügy és számvitel, a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: az alkalmazott közgazdaságtan, a filozófia, politika, gazdaság, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, a közszolgálati, a kereskedelem és marketing, az emberi erőforrások, a nemzetközi gazdálkodás, a turizmus-vendéglátás, az üzleti adattudomány, az üzleti szakoktató alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Szakon végzett hallgatóink általában elhelyezkednek:

befektetéselemzőként
• kockázatkezelőként
• portfóliókezelőként
• pénzügyi tanácsadóként
• vállalatértékelőként
• vállalati pénzügyi vezetőként
• hazai vagy nemzetközi vállalatnál
• kereskedelmi vagy befektetési bankoknál vagy más pénzintézetnél
• állami pénzügyi, tőkepiaci szervezetnél
• egyéb hazai vagy nemzetközi szervezeteknél 

Szakfelelősi köszöntő

A pénzügy mester szakunkat azoknak ajánljuk, akik a jövőjüket és karrierjüket a tőkepiacon vagy pénzügyi területen képzelik el, és ennek érdekében egy alapos és rendszerezett módszertani és gyakorlati tudásra szeretnének szert tenni. Nem ígérünk könnyen teljesíthető programot, azt azonban igen, hogy végzett hallgatóink bármely pénzügyi területen, bármely intézményben, bankban, vállalatnál, itthon és külföldön felkészülten és versenyképes elméleti és gyakorlati tudással kezdhetik meg vagy folytathatják pályafutásukat.

Budapesti Corvinus Egyetem

Havran Dániel
Szakfelelős

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A legfelkészültebb és legtapasztaltabb oktatók tanítanak ezen a szakon például a kvantitatív pénzügyek, a banki kockázatkezelés, a vállalati pénzügyek és a vállalatértékelés terén.

• A képzés tagja a CFA University Affiliation programnak, így hallgatóink a nemzetközi chartered financial analyst (CFA) képesítő vizsga mindhárom szintjének tananyagát legalább 70 százalékban elsajátíthatják tanulmányaik során.

• A képzést a Bloomberg és Reuters terminálokkal felszerelt Pénzügyi Laboratórium (Finlab) támogatja.

• Az oktatás során többek között olyan nagy cégekkel működünk együtt, mint a BÉT, Citibank, Deloitte, McKinsey, Morgan Stanley, MSCI, OTP.
Lehetőség van a bekapcsolódni a CEMS double degree programba.

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.28. - 12:07:07