Budapesti Corvinus Egyetem

Pénzügy - mesterképzés

Legyél a vállalati és banki területek felkészült pénzügyi szakembere!

A szak célja olyan szakemberek képzése, akik vállalati, banki és tőkepiaci területeken a pénzügyi folyamatokat átlátják, ez alapján döntés-előkészítésre és döntéshozatalra képesek. A képzést olyanoknak ajánljuk, akik a pénzügyi szektorban, komoly elméleti és módszertani tudással felvértezve szeretnének dolgozni.

Fogadóórák

Vegyél részt az online fogadóórán, hogy közvetlenül a szakfelelőstől kérdezhess a képzés részleteiről! A részvételhez kattints az alábbi gombra, ahol tájékozódhatsz a fogadóóra menetéről és kiválaszthatod a neked leginkább megfelelő időpontot.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Vegyél részt a világ egyik vezető üzleti képzésén!

A szakon jelentkezhetsz a CEMS-re, amit a világ üzleti képzéseinek legjobb 6%-ába sorolt idén a QS 2024 Masters in Management Rankings (199 programból a 11. helyen végzett). A sikeres jelentkezéssel nemcsak a világ 33 vezető üzleti iskolájának és több mint 70 vállalati partner kapuja nyílik meg előtted, de tagja leszel egy 20.000 fős globális alumni hálózatnak is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Szakon végzett hallgatóink általában elhelyezkednek:

befektetéselemzőként
• kockázatkezelőként
• portfóliókezelőként
• pénzügyi tanácsadóként
• vállalatértékelőként
• vállalati pénzügyi vezetőként
• hazai vagy nemzetközi vállalatnál
• kereskedelmi vagy befektetési bankoknál vagy más pénzintézetnél
• állami pénzügyi, tőkepiaci szervezetnél
• egyéb hazai vagy nemzetközi szervezeteknél 

Szakfelelősi köszöntő

A pénzügy mester szakunkat azoknak ajánljuk, akik a jövőjüket és karrierjüket a tőkepiacon vagy pénzügyi területen képzelik el, és ennek érdekében egy alapos és rendszerezett módszertani és gyakorlati tudásra szeretnének szert tenni. Nem ígérünk könnyen teljesíthető programot, azt azonban igen, hogy végzett hallgatóink bármely pénzügyi területen, bármely intézményben, bankban, vállalatnál, itthon és külföldön felkészülten és versenyképes elméleti és gyakorlati tudással kezdhetik meg vagy folytathatják pályafutásukat.

Budapesti Corvinus Egyetem

Havran Dániel
Szakfelelős

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A legfelkészültebb és legtapasztaltabb oktatók tanítanak ezen a szakon például a kvantitatív pénzügyek, a banki kockázatkezelés, a vállalati pénzügyek és a vállalatértékelés terén.

• A képzés tagja a CFA University Affiliation programnak, így hallgatóink a nemzetközi chartered financial analyst (CFA) képesítő vizsga mindhárom szintjének tananyagát legalább 70 százalékban elsajátíthatják tanulmányaik során.

• A képzést a Bloomberg és Reuters terminálokkal felszerelt Pénzügyi Laboratórium (Finlab) támogatja.

• Az oktatás során többek között olyan nagy cégekkel működünk együtt, mint a BÉT, Citibank, Deloitte, McKinsey, Morgan Stanley, MSCI, OTP.
Lehetőség van a bekapcsolódni a CEMS double degree programba.

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.07.19. - 19:05:36