Budapesti Corvinus Egyetem

Marketingstratégia és innováció - mesterképzés

Légy feketeöves marketingvezető!

Képzésünkön olyan jövőbeli vezetőket képzünk, akik képesek komplex marketingstratégiai döntéseket hozni az üzleti élet különféle szektoraiban és vállalati típusaiban, lokális és nemzetközi piacain egyaránt. Célunk, hogy végzett hallgatóink képesek legyenek marketingszakértői és marketingmenedzseri feladatokat ellátni és képviselni tudják a marketingfunkció szempontjait egy vállalaton belül. 

Hallgatóinkat olyan kompetenciákkal vértezzük fel, amelyek segítségével a digitalizálódó marketingkörnyezet kihívásainak könnyedén meg tudnak felelni. 

Elsősorban üzleti képzésekről várjuk leendő hallgatóinkat.

A képzés a már jól ismert Marketing mesterképzés egyéves, intenzív változata, ahol a negyedéves tanrendben sajátíthatják el hallgatóink a területen szükséges ismereteket.

Ha érdekel a képzés és szeretnél biztosra menni, jelentkezz a Marketing, valamint a Marketingstratégia és innováció szakra is!

Az új képzéseink előnyei

• A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában tanulsz egyéves mesterszakon, a tanterv szerinti teljes képzési időd garantáltan térítésmentes.

• Új képzéseink negyedéves tanrendben zajlanak. Ennek előnye, hogy egyszerre kevesebb tantárgyat tanulsz, így lehetőséged van egy-egy témában jobban elmélyülni.

• Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek.

• Corvinusosként előnyben vagy, hiszen 5-ös átlagú, nálunk szerzett alapszakos diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyre történő felvétel új mesterszakjainkra is.*

*A felvételi eljáráson ugyanúgy keresztül kell menned, de Corvinus alapszakos diplomával garantált a helyed térítésmentesképzési helyen.

Corvinus Épület

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük.  

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Elsősorban a Gazdálkodási és menedzsment, valamint a Nemzetközi gazdálkodás alapképzésekről várjuk a jelentkezésed.

A szak ugyanakkor nyitottabb bemenettel lehetőséget nyújt a különböző előképzettségű hallgatóknak. 

A sikeres felvételhez minimum 36, optimális esetben pedig 48 kredittel kell rendelkezned az alábbi területek bármelyikéről, azzal, hogy ezek a minimumfeltételek teljesüljenek (a maradék 3 kredit bármely területen megszerezhető): 

• minimum 10 kredit módszertani ismeretek (matematika, statisztika, informatika)
• minimum 10 kredit elméleti közgazdaságtani ismeretek (mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, regionális gazdaságtan, gazdaságtörténet) és/vagy társadalomtudományi ismeretek (szociológia, pszichológia, kommunikáció) 
• minimum 10 kredit üzleti szakmai ismeretek (vállalatgazdaságtan, vállalati pénzügy, számvitel, vezetés-szervezés, emberi erőforrás)
• minimum 15 kredit marketing szakmai ismeretek (marketing, marketingtervezés, marketingmenedzsment, marketingkutatás, fogyasztói magatartás, marketingkommunikáció, digitális marketing) 

Amennyiben a jelentkező a korábbi tanulmányai alapján a felsorolt területeken legalább 36 kredittel rendelkezik, akkor a mesterképzésben a hiányzó krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint kell megszerezni. 

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Corvinus Épület

Mit fogsz tanulni? 

 

Kötelező tárgyak 

1. negyedév 

  • 1. Marketing Innovations and New Product Development 
  • 2. Advanced Marketing Research 

2. negyedév 

  • 3. Brand Strategies 
  • 4. Services Marketing and Customer Experience 

3-4. negyedév

Különböző modulok közül választhatsz: 

  • 1. Online Marketing Communication 
  • 2. Innovative Channel Management 
  • 3. Data-driven Marketing 

Mindegyik modul egy Business Project kurzussal zárul.  

* A fenti lista nem teljes körű. A Corvinus Egyetem fenntartja a változtatásokra a jogot. 

Karrierlehetőségek

Végzett hallgatóink változatos iparágakban, reklám-és médiaügynökségeknél, piackutató cégeknél, kiskereskedelmi vállalatoknál, szolgáltató vagy FMCG szektor vállalatainál ,B2B piacokon , multinacionális cégeknél vagy akár startup vállalkozásoknál a következő szakmákban helyezkedhetnek el:

• Piackutató/marketing elemző 

• Márka/ termékmenedzser 

• Key account reklámügynökségnél 

• Digitális marketing szakértő 

• Trade marketing specialista 

• Értékesítési/ key account menedzser 

• E-commerce szakértő 

• Médiatervező, vásárló 

• Belső kommunikáció, PR szakember 

Szakfelelősi köszöntő

A Marketingstratégia és innováció mesterszak a hazai felsőoktatás innovatív egyéves szakja a Marketing területén. A programban résztvevő hallgatók magas presztízsű diplomát, felkészült oktatókat, sokféle nemzetközi lehetőséget és kettős diploma programokban való részvételt kapnak. Széleskörű vállalati kapcsolatokkal is rendelkezünk, amelyek révén hallgatóink céges kurzusokon is részt vehetnek. Legyen részese egy olyan közösségnek, ahol felkészülhet a vezetői szerepre, megalapozhatja kapcsolati hálóját és jól érezheti magát egyetemi évei alatt!

Budapesti Corvinus Egyetem

Agárdi Irma

Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Mitől egyedi a képzés?

Stratégiai és vevőközpontú szemlélet 

Tevékenységorientált és élményalapú oktatás

Folyamatos értékelés (közös értékteremtés társaktól érkező értékelés is) 

Rugalmas és hallgatóbarát tanulási környezet

Valós üzleti projektek, adatbázis-elemzések, üzleti szimuláció, tudományos kutatás, prezentációk és projektmunkák, IKT-megoldások (online kollázs, gondolattérkép, videókészítés stb.) 

• A képzés felkészít a doktori képzés megkezdésére is

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el nyílt napunkra!

Várunk az egyetemen 2023. november 30-án! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Vegyél részt nyílt napunkon, 2023. január 10-11-én!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

A képzés még nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) vagy más külső minőségbiztosító értékelésével.**

**A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (1a) bekezdése szerint a MAB hatályos intézményakkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmények mesterképzések esetén a képzési és kimeneti követelményeket és a tantervet szabadon készítik el azon a képzési területen, amelyen már jogosultságot szereztek. A szakértői vélemény megszerzésére a 67. § (4c) bekezdése szerint a nyilvántartásba vételtől számított 3 év áll rendelkezésre.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.12.07. - 17:19:18