Budapesti Corvinus Egyetem

Közgazdasági elemző – mesterképzés

Legyél a tényalapú gazdasági adatelemzés mestere!

A nagy adatbázisok elérhetőségével egyre több vállalat és közpolitikai intézmény alkalmaz közgazdasági elemzőket, hogy munkájukkal elősegítsék a tényalapú döntéshozatalt. A Közgazdasági Elemző MSc szak célja, hogy olyan elemzőket képezzen, akik értik a gazdasági törvényszerűségeket és elemezni tudják ezeket adatok segítségével. Ezek a képességek egyrészt a korszerű elméleti modellek megértésére, másrészt a modern, ökonometrián alapuló adatelemzés használatára támaszkodnak.

A hallgatók piac- és vállalatelemző vagy makrogazdasági irányokba szakosodhatnak.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaság- és- pénzügy-matematikai elemzés alapképzési szak.

• Elsősorban számításba vehető: a gazdaságtudományok képzési területről az emberi erőforrások, a filozófia, politika, gazdaság, a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, az üzleti szakoktató, az üzleti adattudomány, az informatikai képzési területről a gazdaságinformatikus alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Közgazdasági elemző kompetenciákkal is rendelkező szakembereket jelenleg egyetlen másik magyarországi felsőoktatási intézményben sem képeznek, miközben a munkáltatók egyre inkább el- és felismerik ennek a tudásnak a szükségességét. Ennek köszönhetően a szakon megszerzett tudást számos intézmény értékeli, például nagyvállalatok elemző részleggel (pl. MOL, OTP, szabályozott piacon működő vállalatok), tanácsadó cégek (pl. McKinsey, Big4, KKV-k tanácsadói profillal), kormányzati intézmények (MNB, GVH, PM) valamint nemzetközi szervezetek (OECD). A szak elvégzése után a hallgatók tudása megfelel egy hazai vagy nemzetközi PhD program bemeneti követelményeinek.

Szakfelelősi köszöntő

Ha érdeklik a gazdaság folyamatai, a közpolitikák hatásai az egyénekre és vállalatokra, és szeretné megérteni, hogy lehet ezeket adatokkal elemezni, akkor jól fogja érezni magát a Közgazdasági elemző mesterszakon. Képzésünk célja, hogy mind az elemzés szakmai tudását, mind pedig a szükséges általános képességeket (adatelemzés, íráskészség) megosszuk hallgatóinkkal, hogy a szak elvégzése után akár vállalatoknál, akár a kormányzati vagy nemzetközi intézményeknél jó karrierlehetőségei legyenek, vagy hogy felvételt nyerhessen egy hazai vagy nemzetközi PhD programra. Szakunkon kiscsoportos oktatás folyik, lehetőség van angolul hallgatni a kurzusok egy részét, és egy makroelemző és egy piac- és vállalatelemző specializációval várjuk hallgatóinkat.

Budapesti Corvinus Egyetem

Szakadát László
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A képzés Magyarországon egyedül a Corvinuson érhető el 

• Nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatban fontos készségek projektalapú elsajátítására 

• Nagy hangsúly az ún. soft skillekre: gazdasági írás, prezentáció, csoportmunka 

• Külföldi tanulási lehetőség, nemzetközi együttműködés a Gröningeni Egyetemmel 

• A gyakorlatias szemlélet és oktatás jegyében a szak egy részének célja a megtanult elmélet és módszertan valós elemzési helyzetekben való gyakorlása. 

• A Szakszeminárium keretén belül a hallgatók pedig saját kutatásukat végzik és megírják szakdolgozatukat. 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.25. - 12:07:32