Budapesti Corvinus Egyetem

Közgazdasági elemző – mesterképzés

Legyél a tényalapú gazdasági adatelemzés mestere!

A nagy adatbázisok elérhetőségével egyre több vállalat és közpolitikai intézmény alkalmaz közgazdasági elemzőket, hogy munkájukkal elősegítsék a tényalapú döntéshozatalt. A Közgazdasági Elemző MSc szak célja, hogy olyan elemzőket képezzen, akik értik a gazdasági törvényszerűségeket és elemezni tudják ezeket adatok segítségével. Ezek a képességek egyrészt a korszerű elméleti modellek megértésére, másrészt a modern, ökonometrián alapuló adatelemzés használatára támaszkodnak.

A hallgatók piac- és vállalatelemző vagy makrogazdasági irányokba szakosodhatnak.

Fogadóórák

Vegyél részt az online fogadóórán, hogy közvetlenül a szakfelelőstől kérdezhess a képzés részleteiről! A részvételhez kattints az alábbi gombra, ahol tájékozódhatsz a fogadóóra menetéről és kiválaszthatod a neked leginkább megfelelő időpontot.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Vegyél részt a világ egyik vezető üzleti képzésén!

A szakon jelentkezhetsz a CEMS-re, amit a világ üzleti képzéseinek legjobb 6%-ába sorolt idén a QS 2024 Masters in Management Rankings (199 programból a 11. helyen végzett). A sikeres jelentkezéssel nemcsak a világ 33 vezető üzleti iskolájának és több mint 70 vállalati partner kapuja nyílik meg előtted, de tagja leszel egy 20.000 fős globális alumni hálózatnak is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Közgazdasági elemző kompetenciákkal is rendelkező szakembereket jelenleg egyetlen másik magyarországi felsőoktatási intézményben sem képeznek, miközben a munkáltatók egyre inkább el- és felismerik ennek a tudásnak a szükségességét. Ennek köszönhetően a szakon megszerzett tudást számos intézmény értékeli, például nagyvállalatok elemző részleggel (pl. MOL, OTP, szabályozott piacon működő vállalatok), tanácsadó cégek (pl. McKinsey, Big4, KKV-k tanácsadói profillal), kormányzati intézmények (MNB, GVH, PM) valamint nemzetközi szervezetek (OECD). A szak elvégzése után a hallgatók tudása megfelel egy hazai vagy nemzetközi PhD program bemeneti követelményeinek.

Szakfelelősi köszöntő

Ha érdeklik a gazdaság folyamatai, a közpolitikák hatásai az egyénekre és vállalatokra, és szeretné megérteni, hogy lehet ezeket adatokkal elemezni, akkor jól fogja érezni magát a Közgazdasági elemző mesterszakon. Képzésünk célja, hogy mind az elemzés szakmai tudását, mind pedig a szükséges általános képességeket (adatelemzés, íráskészség) megosszuk hallgatóinkkal, hogy a szak elvégzése után akár vállalatoknál, akár a kormányzati vagy nemzetközi intézményeknél jó karrierlehetőségei legyenek, vagy hogy felvételt nyerhessen egy hazai vagy nemzetközi PhD programra. Szakunkon kiscsoportos oktatás folyik, lehetőség van angolul hallgatni a kurzusok egy részét, és egy makroelemző és egy piac- és vállalatelemző specializációval várjuk hallgatóinkat.

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A képzés Magyarországon egyedül a Corvinuson érhető el 

• Nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatban fontos készségek projektalapú elsajátítására 

• Nagy hangsúly az ún. soft skillekre: gazdasági írás, prezentáció, csoportmunka 

• Külföldi tanulási lehetőség, nemzetközi együttműködés a Gröningeni Egyetemmel 

• A gyakorlatias szemlélet és oktatás jegyében a szak egy részének célja a megtanult elmélet és módszertan valós elemzési helyzetekben való gyakorlása. 

• A Szakszeminárium keretén belül a hallgatók pedig saját kutatásukat végzik és megírják szakdolgozatukat. 

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.07.18. - 19:33:15