Budapesti Corvinus Egyetem

Alkalmazott közgazdaságtan - alapképzés

Alkalmazott közgazdaságtan - alapképzés

Dóczi Norbert

Hazánk legjobb közgazdászai nálunk tanulnak. Tartozz te is közéjük!

A gazdaság működésének megértéséhez fontos, hogy a leendő közgazdász képes legyen megfelelő kvantitatív módszerek használatával adatokból információt „facsarni”, s a kapott eredményekből következtetést levonni. A matematika a logikus, tiszta struktúráján keresztül mind az információ adatokból való kifacsarásában, mind a következtetések levonásában fontos szerepet játszik, és akkor még nem is beszéltünk a gazdasági folyamatok megismerésében/leírásában betöltött szerepéről.

Az elmúlt évek ponthatárai

Szerezz akár két diplomát!

Az angol és a magyar nyelvű szakon is jelentkezhetsz kettősdiploma-programunk keretében a University of Bambergre. Így a Corvinussal párhuzamosan egy külföldi egyetem képzését is elvégezheted. A két diplomával komoly előnnyel indulhatsz majd a munkaerőpiacon, hiszen a corvinusos diploma színvonala közismert itthon, a nemzetközi végzettség pedig bizonyítja magabiztos nyelvtudásod, nemzetközi tapasztalatod.

Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Egy alkalmazott közgazdász minden olyan területen megállja a helyét, ahol logikus gondolkodásra, adat-elemzésre, problémamegoldó készségre és kvantitatív képességekre van szükség. Bár hallgatóink 100 százaléka továbbtanul (az elérhető mesterszakok száma jelentős), sok területen dolgoznak olyan szakemberek, akik korábban nálunk végeztek. Van, aki a GVH-nál elemez kartell tevékenységet, van, aki a Raiffeisen Banknál ad befektetési tanácsokat, van, aki újságíróként, biztosítási termékfejlesztőként, piacelemzőként, projekt-menedzserként, ingatlanpiaci szakértőként, aktuáriusként, kockázatkezelőként, oktatási szakértőként dolgozik.

Budapesti Corvinus Egyetem

A gazdasági alapképzésen végzett diplomások közül a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban hosszú távon: átlagosan bruttó 207 ezer forinttal keresnek többet, mint az összes többi gazdasági alapképzésen diplomát szerzettek.

A szakon frissen diplomát szerzettek átlagosan több mint harmadával magasabb fizetést kapnak, mint ha más hazai egyetemen ugyanekkor végeztek volna alapszakon.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján 

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• A közgazdaságtan izgalmas és hasznos! Izgalmas, amikor mögöttes ösztönzőket keresünk, adatokból próbáljuk kifacsarni az információt, számolunk és rájövünk a megoldásra.
• Kimondottan hasznos javaslatot tenni a halállomány kipusztulásának megakadályozására, az állam és a piac viszonyáról gondolkodni, vagy tudni, mi áll a peso-dollár árfolyam beszakadása mögött.

• A képzésen folyó oktatás megszervezésénél is az izgalmas és hasznos kifejezéseket tartottuk szem előtt. Izgalmasak lesznek a kérdések és a felhasznált oktatási módszerek, és hasznosak a fogalmak, számítások, csoportmunkák, projektek, szoftverek, prezentációk.

• Ha a német szakmai nyelvtudásod szeretnéd csiszolni, azt is megteheted, hiszen DSG-vel bizonyos szakmai tárgyakat ezen a nyelven is felvehetsz mind a magyar, mind pedig az angol alapszakokon. 

Kedves érdeklődő!

Mennyi pénzed lesz, ha 100 forintot átváltasz maláj ringgitre, a kapott összeget átváltod angol fontra és a fontot visszaváltod forintra? Fix, vagy változó kamatozású hitel felvételét javaslod a szüleidnek, ha a központi bank éppen kamatcsökkentést jelent be? Miért drágább az ipad Magyarországon, mint Szingapúrban?

Izgalmas kérdések? Igen. Hasznos rájuk válaszolni? Határozottan.

Pont ezt csinálja az “alkalmazott közgazdász”. Adatokon alapuló választ keres nagyon fontos gazdasági kérdésekre. S mivel a kérdés megválaszolása tényleg fontos, a piac hajlandó ezért a tevékenységért jelentős összegeket fizetni, így a közgazdaságtannal való foglalkozás nem csak izgalmas és hasznos, de még jövedelmező is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Szabó-Bakos Eszter
szakfelelős
Egyetemi Docens

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el online nyílt napunkra!

Várunk 2024. január 25-én! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2024-es Felvételi kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.27. - 12:07:16