Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Konstruktív párbeszéd, fontos problémafelvetések az egyéb jogviszonyokról tartott fórumon 

Széles körű bevonással zajlik az egyetemi munkaviszonyon túli egyéb jogviszonyokat kezelő szabályozás egyeztetése; november 24-én a kollégák személyesen is feltehették kérdéseiket a témában. 

A Corvinus stratégiai céljait szem előtt tartva az Egyetem vezetése az idei évben kívánja megalkotni a munkavállalók egyetemi munkaviszonyán túli egyéb (nem a Corvinusszal fennálló) jogviszonyok optimális, egyértelmű szabályozási rendszerét. 

 

A szabályozás kidolgozása többlépcsős folyamatban zajlik év eleje óta. Az első fázisban februárban kötelező adatszolgáltatásra kértük munkatársainkat, mert az aktuális helyzetkép megismeréséhez szükséges volt a korábbi nyilatkozatok felülvizsgálata és az új belépők adataival való harmonizációja. A beérkező nyilatkozatok feldolgozása tavasszal megtörtént, az irányadó szabályozás tervezete az eredmények alapján nyár végére megszületett.  

 

Azóta lezajlott az érintett területekkel való egyeztetés is: a szabálytervezetet véleményezték az intézetvezetők és a szolgáltatóterületi vezetők, illetve az érdekképviseletek is. Az Egyetem munkatársai a november 24-én tartott fórumon tehették fel kérdéseiket és jelezhették javaslataikat a szabályzat kidolgozásáért felelős három vezető, Zsóka Ágnes akadémiai fejlesztésekért felelős rektorhelyettes, Csentericsné Arnold Zsuzsanna HR vezető és Borbás Zsuzsanna gazdasági jogi és munkajogi vezető felé. 

 

A két – külön a szolgáltató és az akadémiai területnek tartott – fórumon ugyan kevés számú érdeklődő jelent meg személyesen, de annál hasznosabb felvetések és javaslatok hangoztak el, illetve többen előzetesen írásban küldték el kérdéseiket. 

 

A kérdések leggyakrabban az egyéb jogviszonyok időbeliségének szabályozására, a többes affiliáció eseteire, a szabályozás normatív jellegére, illetve az egyetemi versenytársak körének meghatározására vonatkoztak. A konstruktív beszélgetésen elhangzott számos hasznos és megfontolandó problémafelvetést, javaslatot a vezetők rögzítették és a szabályzat véglegesítésének folyamatában figyelembe veszik. 

 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 06:01:26