Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinus Green: Közösségi partnereknél nyernek új értelmet a nem használt IT-eszközök 

2023-04-05 14:46:37

A tavaly ősszel összegyűjtött eszközöket a NoBadKid, a Dr. Ámbédkar iskola és az Oltalom Karitatív Egyesület részére adományozza a Corvinus.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Fotó: Domahidi Ákos pakolja a gépeket az autóba 

61 asztali számítógépet és 21 monitort adományozott a Corvinus az egyetemmel kapcsolatban álló három civil szervezetnek a Science Shop közreműködésével. Tavaly ősszel nem használt IT-eszközöket adhattak le az egyetem munkatársai, melyek közül a jó állapotban lévő, de az egyetemen már nem használt gépeket juttattuk el a partnereknek. 

A projekt célja az volt, hogy racionalizáljuk az egyetemi gépállományt, valamint új értelmet adjunk a feleslegessé vált, de jó állapotú eszközöknek. Az eszközök adományozása tehát fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási célt is szolgál. A mostani adományozás során három civil szervezetnek, a NoBadKidnek, a Dr. Ámbédkar Iskolának és az Oltalom Karitatív Egyesületnek szállítottuk el a monitorokat és az asztali számítógépeket. 

A NoBadKid 2003 óta foglalkozik a viselkedésük miatt „problémásnak” bélyegzett gyerekek és fiatalok oktatásával, segítésével és gondozásával, miközben kiemelt figyelmet fordítanak a családokkal, a nevelőkkel és a pedagógusokkal való együttműködésre. A Dr. Ámbédkar Iskola olyan észak-magyarországi közösségeket szolgál ki miskolci székhellyel, ahol az érettségizettek aránya jelenleg 1% alatt van, a diákokat személyiség-központú reformpedagógiai eljárásokkal segítik, informatikát, angol nyelvet és modern tudományos ismereteket kínálnak számukra. Az Oltalom Karitatív Egyesület olyan személyek közösségeként jött létre 1989-ben, akik lelkiismereti ügyüknek tekintik a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben levő társadalmi csoportok és egyének (hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és magányosok) együttérző, segítőkész támogatását. 

A partnerek kiválasztását támogató Corvinus Science Shop civil szervezetek, társadalmi vállalkozások, nonprofit szervezetek, informális közösségek és aktív állampolgárok kérdéseit csatornázza egyetemi tantárgyakba, kutatásokba. Hídként működik a közösségi érdekeket és értékeket képviselő civil szektor és az egyetemi szereplők között, támogatja együttműködésüket, a feladatok és az elvárások közös megfogalmazását annak reményében, hogy a közös munka során a résztvevők egymás szempontjait is megismerve fejlődhessenek. 

A nem használt eszközöket egyébként egész évben várják az Informatika munkatársai, ilyen eszközök lehetnek például a laptopok, monitorok, nyomtatók, dokkolók, billentyűzetek, egerek, fejhallgatók, kábelek vagy webkamerák is. A jó állapotban lévők egy részét visszaforgatják az Informatika munkatársai a működésbe, hogy minél kevesebb új eszközt kelljen vásárolni, így csökkentve a költségeket és a környezeti terhelést. Az igény feletti eszközöket félévente meghirdetett időpontban meg is vásárolhatják a kollégák. A tapasztalatok szerint ezen felül is számos jó állapotú eszköz marad a raktárban, ezeket ajándékoztuk most közösségi partnereknek. 

A Budapesti Corvinus Egyetem elkötelezett a közösségi fenntarthatósági tevékenységek támogatása és a fenntarthatóbb működés iránt, a számottevő változás eléréséhez ugyanis közös cselekvésre van szükség.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 07:22:09