Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ünnepi rajz- és esszépályázat

A magyar zászló és címer megünneplésére
2024.04.30. 14:09
1093. Budapest, Fővám tér
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / essze@nski.gov.hu

A magyar nemzet összetartozásának – a Himnusz mellett – a legfontosabb jelképei a magyar zászló és a nemzeti címer. A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára pályázatot hirdet.

 

A pályázatra több témakörben, műfajban és korcsoportban lehet jelentkezni, egy pályázó egy műfajban viszont csak egy pályaművet küldhet be.

A pályázat beküldésének módja alább található.

A rajzpályázat esetében:
 

  • a Kárpát-medencében élő pályázók postai úton az alábbi postacímre: Nemzetstratégiai Kutatóintézet 1368 Budapest Pf.: 178.
  • a diaszpórában élő pályázók scannelve, elektronikus formában a rajz@nski.gov.hu e-mail címre küldhetik pályázataikat.


Az esszépályázatot benyújtók pályamunkáikat az essze@nski.gov.hu e-mail címre küldhetik.

A művek beérkezési határideje 2021. március 05. 12.00 (CET).

A pályázat díjazása: 

  • A pályamunkákat műfajonként és korcsoportokként bírálják el.
  • A pályázat kiírói a korcsoportok első három legjobbnak ítélt pályamunka alkotóit jutalomban részesítik. A kiírók a kiemelkedő tehetségű pályamunkákat különdíjjal is jutalmazhatják.
  • A díjazott pályázók felkészítő tanárai (ha a pályamű beküldésekor a leírtak szerint megjelölésre kerülnek) szintén elismerésben részesülhetnek.
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.30. - 12:09:07