Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Róna Péter 80 – életút-beszélgetés 

A Második Reformkor Alapítvány és a Politológus Műhely életút-beszélgetést szervez Róna Péterrel a Budapesti Corvinus Egyetemen.
2022.05.03. 18:00
1093. Budapest, Fővám tér 8.
C épület
V-VI-os előadó
Információ: zalanhegyes@gmail.com

Az érdeklődők a beszélgetés során betekintést nyerhetnek a neves közgazdász életébe, aki nem mindennapi életutat tudhat maga mögött, tele nehézségekkel és kalandokkal: a korábbi bankár és egyben mélyen hívő katolikus menekültként, az angol nyelv ismerete nélkül érkezett az Egyesült Államokba, később évfolyamelsőként végzett Oxfordban. Egyetemistaként komoly vitákat folytatott egy későbbi Nobel-díjas közgazdásszal, majd pedig személyes beszélgetései voltak szinte az összes rendszerváltás utáni magyar miniszterelnökkel. Jó kapcsolatot ápolt többek között Márai Sándorral és Szilárd Leóval, valamint egyetemi barátok Romano Prodival, az Európai Bizottságnak a magyar csatlakozás alatt regnáló elnökével. 

Számos alkalommal láthatjuk őt a televízióban, olvashatjuk gondolatait újságokban, a beszélgetés során azonban életének főbb pontjait és ezáltal világnézetét fogják feltárni, továbbá szót ejtenek többek között az Egyesült Államokról, Magyarországról, az Egyesült Királyságról, a kereszténységről és a jövőről. 

Róna Pétert a beszélgetés elején Pogátsa Zoltán köszönti. 

További információ az alábbi linken található. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:14:08