Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Folytatódik a Gazdaságföldrajzi Előadások sorozat 

A következő előadás témája a kreatív gazdaság városföldrajzi jellemzői Magyarországon és a budapesti agglomerációban.
2022.05.03. 15:30
1093. Budapest, Főcám tér 8.
C épület
417
Információ: varga.agnes@uni-corvinus.hu

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék Gazdaságföldrajz Műhelye 2022. május 3-án rendezi meg a Gazdaságföldrajzi Előadások következő eseményét, amelyen Dr. Egedy Tamás A kreatív gazdaság városföldrajzi jellemzői Magyarországon és a budapesti agglomerációban címmel tart előadást. 

Az elmúlt évtizedekben a tudás, a kreativitás és az innováció szerepe felértékelődött a városok versenyképességében. Nem véletlen, hogy a kreativitás, a kreatív gazdaság és a városok fejlőése egyre jobban összefonódott. Fokozatosan átalakult a városok társadalma és gazdasága, valamint a városrégiók fizikai környezete és térbeli megjelenése. Az előadó Magyarország és a budapesti agglomeráció példáján keresztül mutatja be a kreatív gazdaság fejlődésének városföldrajzi hatásait. 

Dr. habil. Egedy Tamás, az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat, Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont, Földrajztudományi Intézetének tudományos főmunkatársa. Kutatási témája a városföldrajz, városrehabilitáció, városi életterek épített és társadalmi környezetének átalakulása, nagyvárosi lakótelepek, kreatív gazdaság Magyarországon és Budapesten. 

Az eseményhez online, az alábbi MS Teams linken is lehet csatlakozni. 

A Facebook esemény linkje itt található.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 08:13:17