Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A vízenergia kerül a középpontba a Corvinus Centre for Operations következő szemináriumán

2021. december 2-án rendezik meg a CIAS-CCOR Optimalizálási szemináriumsorozatának eseményét.
2021.12.02. 13:40
1093. Budapest, Online esemény
Információ: marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu
Szervező: Eisenberg-Nagy Marianna
Dr. Eisenberg-Nagy Marianna marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Operáció és Döntés Intézet / Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék
Egyetemi Docens / Associate Professor
C épület, 708

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

2021. december 2-án rendezik meg a Corvinus Institute for Advanced Studies keretei között működő Corvinus Centre for Operations Research (CIAS-CCOR) Optimalizálási szemináriumsorozatának eseményét, ahol Selek István (University of Oulu, Finland) Az optimalizáció szerepe a (víz)turbinaszabályozástól a vízerőmű-hálózat üzemeltetéséig. Problémafelvetés, megoldások és ipari tapasztalatok című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. 

Az előadás kivonata: 

A vízenergia jelen korunk egyik ígéretes lehetősége a fenntartható energiatermelés realizációjára. Ezen “zöld” energia kiaknázása azonban jelentős kihívások elé állítja a piaci résztvevőket az energiatermelési alternatívák robbanásszerű megjelenése, valamint az elektromos-energia piac termékpaletta bővülése és szegmentálódása következményeként. Ehhez kapcsolódóan, az előadás bemutatja a Skandináv országok, észak-európai régió jövő évben érvénybe lépő vízenergia termelést szabályozó követelményrendszerét a Kaplan vízturbina szabályozástervezés és az ehhez kapcsolódó optimalizációs kérdések perspektívájából. Az ezt követő léptékváltással az előadás betekintést nyújt a vízerőmű-hálózatok üzemeltetési problémáiba kiemelve az optimalizáció fontosságát majd példaként bemutatja az észak-finnországi II (ejtsd: í) folyó (Iijoki) klaszer üzemeltetési stratégiájának egy lehetséges alternatíváját. 

Az online csatlakozás lehetőségéről a marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu e-mail-címen lehet érdeklődni. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 18:10:48