Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont adatbázis-ismertetője


1097. Budapest, Tóth Kálmán utca 4.
MTA Humán Tudományok Kutatóháza
Információ: adatbank@krtk.hu

A Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) megosztotta a Corvinus Egyetemmel két nagy és két kisebb adatbázisát, melyeket az egyetem oktatói és hallgatói szabadon kutathatnak.

A KRTK az alábbi adatbázisokhoz biztosít hozzáférést a Corvinus oktatói és hallgatói számára:

  • Az Admin2 kapcsolt panel adatbázis a 2003 januárjában 5-74 éves népesség felének (4 602 000 fő) munkaerőpiaci pályáját követi 2011 végéig.
  • A GEO adatbázis 45 555 népszámlálási körzethez rendeli a magyarországi oktatási és egészségügyi intézményeket, valamint vállalati telephelyeket, továbbá, megadja a körzetek közötti elérési távolságokat, időket és költségeket.
  • A T-Star adatbázis településenként, éves bontásban tartalmaz az adott évre vagy annak valamely időpontjára vonatkozó, széleskörű települési adatokat, 1990-től napjainkig.
  • A KIR-Stat adatbázis oktatási intézményenként, különböző szinteken éves bontásban 2001- 2020 között tartalmazza az adott év októberére vonatkozó legfontosabb közoktatási adatokat.

Az adatok a KRTK Adatbankja (AB) által a Corvinus számára dedikált szerveren találhatók, Stata 13 és Stata 16 formátumban. Az adatok más, a Stata fájlokat beolvasni képes szoftverrel (például R és Python) is használhatók. Az egyetem felhasználói támogatást nyújt a Stata használóknak. Az AB az adatok használatához egy tanfolyamot tart 2021. november 12-én 13:00 és 15:00 között.

 További információ a tanfolyamról az alábbi linken érhető el.

A tájékoztatóra, illetve a tanfolyamra az alábbi címen lehet jelentkezni: adatbank@krtk.hu

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:06:57