Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Egyetemi kereteken túlmutató minőségi hallgatói élmény – Úton a megvalósítás felé

Major Péter, a hallgatói szolgáltatások vezetőjének projektbemutatója

Major Péter, a hallgatói szolgáltatások vezetőjének projektbemutatójában kifejtette, a Hallgatói Szolgáltatások Fejlesztése Projekt célja az, hogy olyan élményt nyújtsanak a jelenlegi, jövőbeni és korábbi hallgatók számára, amely messze túlmutat az elvárásokon és az egyetemi kereteken, annak érdekében, hogy a Corvinus Közép-Európa legjobb és legkedveltebb képzőintézménye legyen.

 
Major Péter március 10-i projektbemutatójában hangsúlyozta, jelentős, a hallgatókat érintő változások történtek 2020-ban, és nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy még több pluszt, még gördülékenyebb ügyintézést tudjanak lehetővé tenni a hallgatók számára.

Az első és legfontosabb lépés a cél elérése érdekében a folyamatok racionalizálása volt, és a mérések lehetőségének megteremtése. Ahhoz ugyanis, hogy egy folyamatot tökéletesíteni lehessen, kell, hogy rendelkezésre álljanak mérések, amelyek alapján el lehet indulni – mondta a hallgatói szolgáltatások vezetője, aki elmondta, önmagában ez a racionalizáció sem volt egyszerű, hiszen korábban a folyamatok kari alapon működtek, nagyon eltérőek voltak, épp ezért van még bőven tennivaló, folyamatosan dolgoznak a rendszer tökéletesítésén.

„Fontos, hogy a folyamat ne papíralapú legyen, és ne egy excel táblázatban legyen nyilvántartva. Szükség van egy folyamatkezelő rendszerre, amely várhatóan idén bevezetésre is kerül” – jegyezte meg. A rendszert a hallgatók visszajelzései, igényei alapján tökéletesítik, épp ezért nélkülözhetetlen, hogy legyen egy olyan felület, amelyen a diákok visszajelzést adhatnak például az ügyintézéssel kapcsolatban, hogy lehessen tudni, ki, mikor, milyen kérdéssel keresi meg a Hallgatói Szolgáltatásokat, kihez került az ügy, és a diák mennyire volt elégedett a szolgáltatással.

Bevett gyakorlat, hogy minden szaknak/képzésnek van egy ügyintézője, akihez a diákok fordulhatnak. Ezen szeretnénk változtatni, méghozzá oly módon, hogy bizonyos folyamatok alapján történjen az ügyintézés, különböző ügyekkel különböző munkatársak tudjanak foglalkozni, vagyis egy új, folyamat alapú működést támogató szervezeti struktúra kiépítésére van szükség – emelte ki Major Péter.

Fókuszban a hallgató

A legfőbb cél az, hogy a hallgatók kerüljenek a fókuszba, és akár az egyetemen túlmutató kérdésekben is segítséget tudjanak kapni a Hallgatói Iroda munkatársaitól. Sok lépés történt már a cél megvalósítása érdekében, ilyen például az Intézd Online! digitális platform elindítása, az online időpontfoglalási rendszer kiépítése, a Hallgatói Támogatás csapat megalakulása, a rendszeres támogatói digitális tartalmak, vagy épp az integrált on-boarding.

Nagy előrelépést jelentettek a mentálhigiénés támogatások, évente átlagosan 350 személy számára egyéni személyes tanácsadást biztosítunk, erre az igény erre folyamatosan nő. Több mint ötezren töltötték le a MyCorvinus applikációt is, amelynek nagyon jó, 4,74-es az értékelése – sorolta az eddig elért eredményeket, ugyanakkor megjegyezte, bőven van még tennivaló, tervben van például az Intézd Online! új funkciókkal történő bővítése, Neptun fejlesztéseket is terveznek, a jövőben szeretnének konzultációt biztosítani a hallgatók számára tanulmányi ügyekben vagy épp nagyobb hangsúlyt fektetni a karriertanácsadásra.

Új közösségi terek az egyetemen

Tavaly elkezdődött az új közösségi terek kiépítése is, az E épületben már élvezhetik ennek eredményét a diákok, ugyanakkor ez még csak a kezdet, a jövőben folytatódik a meglévő közösségi terek megújítása, újak kiépítése.


A március 10-i projektbemutató felvételét itt tekinthetik meg.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 10:36:43