Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az Intézet együttműködései és partnerei

Az Intézet széleskörű haza és nemzetközi kapcsolatrendszerrel bír


The Network of Institutes and Shools of Public Administration in Central and Eastern Europe (NISPAcee)

A NISPAcee egy több, mint 120 intézményt és több száz szakembert összefogó, 40 országot érintő szakmai hálózat, amelyet 1995-ben alapítottak. A NISPAcee küldetése, hogy előmozdítsa és erősítse a hatékony és demokratikus kormányzást, valamint a közigazgatási szervezetek modernizációját az érintett országokban. A szervezet elnöke 2018-tól Hajnal György.

International Research Society for Public Management (IRSPM)

A szervezet, melynek kelet-európai alelnöke Hajnal György, 2017-ben a Corvinus Egyetemen tartotta éves konferenciáját. Az eseményre közel 600 vendég érkezett a public management különböző részterületeinek legnevesebb kutatói közül.


ADAPT International

Az ADAPT International (Modena, Olaszország központtal) a munkajogi és munkaügyi kapcsolatokkal, valamint összehasonlító elemzésekkel foglalkozó nemzetközi non-profit tudományos egyesület. Jelenleg 27 országból 61 egyetem és think tank tartozik az egyesülethez. A Budapesti Corvinus Egyetem 2019-ben kötött együttműködési megállapodást az ADAPT-tel, ami részben az Intézet részvételével zajlott EFOP 3.6.2 projekt („Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek”) egyik eredménye volt.


A megállapodás célja a partnerintézményekkel közös projektekben való pályázat és részvétel, közös kutatások és ezek publikálása, a hálózat kutatási eredményeinek terjesztése, valamint a doktori iskolák nemzetközivé válása cserediákok fogadásával és képzésével.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 21:02:41