Ugrás a fő tartalomra

Nemzetközi Kapcsolatok Fejlesztése Projekt

Projektvezető: Szántó Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős vezető

A Corvinus Egyetem megújulásának stratégai célja, hogy 2030-ra a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézménye legyen.

A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen, a gazdaságtudományok területén nemzetközi akkreditációval rendelkező egyetem Magyarországon, ráadásul a Corvinus jelenleg nem is egy, hanem kettő, a gazdaságtudományok területén meghatározó nemzetközi akkreditációval rendelkezik: 2018-ban nyerte el az Egyetem a EFMD-EQUIS minősítését, 2020-ban pedig az AMBA akkreditációját. A projekt keretében zajló munka alapján válhat a Corvinus (AACSB, AMBA, EFMD általakkreditált) „háromkoronás” üzleti képzést nyújtó intézménnyé, az optimista forgatókönyv szerint ugyanis az Egyetem 2022-ben megszerezheti az AACSB akkreditációt is, ezzel pedig bekerül a világ legjobb egyetemei közé az általa művelt szakterületeken.

A Nemzetközi Kapcsolatok Fejlesztése Projekt aktív közreműködője a közép-európai egyetemek együttműködését elmélyítő hálózat, a Central European Network of Universities létrejöttének. A projekt munkája nyomán folyamatosan növekszik az Egyetem rangos külföldi egyetemekkel közös képzéseinek száma.

Projekthez kapcsolódó hírek

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.17. - 22:30:55