Ugrás a fő tartalomra

Nemzetközi Kapcsolatok – Mobilitási Lehetőségek

A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás „anyatanszéke”, a Világgazdasági Intézet immár több mint 50 éve ápolja a Budapesti Corvinus Egyetem (és elődjei), valamint Európa, Ázsia, Amerika vezető gazdálkodási felsőoktatási intézményei közötti szakmai és emberi kapcsolatokat.
Természetes, hogy e szakmai kapcsolatok hozadéka a tantervekben, tananyagokban, a tanórákon is megjelenik. Ezek a kapcsolatok biztosítják, hogy a tananyagban a nyugati egyetemeken oktatott tudás és tapasztalat jelenik meg.

Külön kiemelendő, hogy több nyugat-európai és ausztrál egyetemmel (így a London College University (UCL), a Groningen University (Hollandia), a University Strasbourg, az Universita Ca’Foscari (Velence), a University of Western Australia (Perth), a University of Adelaide) folytatott kettősdiploma-képzések, de ezek mellett folyamatosan dolgozunk nemzetközi kapcsolataink bővítésén.  Ezek mellett természetesen lehetőség van a folyamatosan bővülő európai, illetve ma már a teljes világot lefedő bilaterális kapcsolatainkon keresztül az Erasmus+, illetve a Campus Mundi pályázatokon keresztül nemzetközi mobilitási programjainkon részt venni.

A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakon a képzés színvonalának további garanciája, hogy az oktatók rendszeres résztvevői – itthon és külföldön – a nemzetközi tudományos életnek, így az Intézet már két EU finanszírozású Horizont2020 kutatócsoport tagja, kollégáink sikeresen publikálnak kiemelt nemzetközi folyóiratokban, illetve több kollégánk is sikerrel pályázott az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjára.


Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 05:49:13