Ugrás a fő tartalomra

Vagyonellenőr

Bogdán Tibor

Bogdán Tibor

Jogász; 2019 májusa óta kormánybiztos, a közigazgatási bíráskodás átalakításával és kiemelt jelentőségű gazdasági jogi kodifikációs témakörökkel foglalkozik. Létrejötte óta a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány vagyonellenőre.

Pályáját 1982-ben Pécsett az MTA Dunántúli Tudományos Intézetének kutatójaként és egyetemi oktatóként kezdte. Ebben az időszakban több publikációja jelent meg a környezetvédelmi jog területén.

1985-ben az Igazságügyi Minisztérium Törvényelőkészítő Főosztályára került, 1993-ig számos, a rendszerváltoztatást meghatározó közjogi és gazdasági tárgyú törvény előkészítésében vett részt. 1989. december 15-étől közjogi ügyekért felelős miniszterhelyettes, az Antall kormány idején, 1993. június 30-áig az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Pályáját ezt követően főleg gazdasági ügyekkel foglalkozó ügyvédként folytatta a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda managing partnereként.

Az Igazságügyi Minisztériumba 2014-ben Trócsányi László felkérésére, mint a miniszter kiemelt kodifikációs ügyekkel foglalkozó főtanácsadója tért vissza.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.01. - 12:08:15