Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Virág helyett… Nőnap a Corvinuson

A nemzetközi nőnap alkalmából idén rendhagyó formában ünnepli az Egyetem női munkatársait és hallgatóit.

Virág vagy tárgyi ajándék helyett olyan aktivitásokat terveztünk, amelyekkel egyetemi közösségként tudunk jó ügyet szolgálni, mindeközben fókuszálunk a testi-lelki egyensúly fenntartására, különösen a jelenleg a térségünkben uralkodó rendkívüli helyzetben. Eseményeinken szeretettel várunk minden kedves kollégát és hallgatót – természetesen nemcsak nőket. 

Virág helyett…Segítsünk! 

A női munkatársaknak a nőnapra szánt meglepetés összegét, 500 000 forintot az Egyetem felajánlja a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek az ukrán-orosz konfliktus miatt hazánkba érkező menekültek megsegítésére. A Segélyszervezettel az Egyetem egyeztet a segítségnyújtás további módjairól is.  

Virág helyett… Beszélgessünk!  

Karrier és újratervezés – női módra. Milyen a sikeres nő élete? Többet kell-e küzdenie karriercéljai eléréséért egy férfinál? Elfogadja-e szűkebb és tágabb környezete, hogy legalább olyan sikeres, mint a párja? Sok évszázadot és generációt követően új lehetőségek tárultak föl, új utak nyíltak a modern világban a nők számára önmaguk kiteljesítésére, és a női szerepek sokkal összetettebbé váltak. De nem mehetünk el szó nélkül a szomszédunkban zajló háború okozta traumák mellett sem. Egy krízis esetén hogyan alakulnak át a férfi és női szerepek, és miként tanulható a reziliencia (lelki ellenállóképesség és rugalmasság), ami segíti a nemvárt nehézségekkel és körülményekkel való megküzdést. 

A Corvinus hallgatóinak és munkatársainak szóló meetupján március 8-án 18.00 és 19.00 óra között ezt a témát járja körül Nagy Beáta, a Kommunikáció és Szociológia Intézet egyetemi tanára, a társadalmi nemek kutatója, valamint Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, Horváth Dorka a BOOKR Kids alapítója és Dés Fanni, a Szociológia és Kommunikációtudományi Doktori Iskola hallgatója.  

Helyszín: Corvinus Faculty Club. Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Virág helyett… Jógázzunk! 

Március 8-án 8.00 és 8.45 között az AdniJóga csapata mozgatja át az érdeklődőket az Aulában. Az AdniJóga egy olyan társadalmi vállalkozás, melynek célja, hogy fenntartható módon juttassa el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit nehéz élethelyzetbe kényszerült emberekhez, akiknek egyébként nem lenne lehetősége jógázni. Tartanak órákat fogyatékkal élő fiataloknak, nehéz élethelyzetbe kényszerült nőknek, menekülteknek és állami gondozott, mélyszegénységben élő gyerekeknek is.  A Corvinus által számukra felajánlott összegből a csapat 2 jógaórát tart rászorulóknak. A részvételhez mindössze két dologra van szükség: egy saját jógamatracra, amit a szervezet a járványügyi intézkedések miatt nem tud biztosítani, valamint regisztrációra, amelyre ezen a linken van lehetőség az egyetemi email cím megadásával. 

A regisztrációs link itt található. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:17:31