Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tanszékünk oktatási tevékenysége

Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék

Tanszékünk az ország egyik vezető tudományos műhelye a pénzügyek területén.Immár több mint egy évtizede oktatjuk hallgatóinknak a legkorszerűbb befektetés-elemzési, kockázatkezelési és vállalatértékelési ismereteket. Munkatársaink közreműködtek számos, nemzetközi sztenderdnek számító, rangos külföldi egyetemeken is tanított pénzügyi tankönyv fordításában. Tematikáink a mértékadó nemzetközi szakmai szervezetek(CFA – Chartered Financial Analyst; EFFAS – European Federation of Financial Analysts’ Societies) vizsgakövetelményeihez igazodnak.

 
Célunk olyan szakemberek képzése, akik magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel felvértezve, vállalatoknál, bankoknál, állami szerveknél, tanácsadó cégeknél elhelyezkedve egyaránt megállják helyüket; képesek önálló problémamegoldásra és alkotó,kutató munkára. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyes évfolyamok legjobb hallgatói nagy arányban választják szakirányainkat, és hogy ezekről a szakirányokról került és kerül ki a hazai banki és pénzügyi szektorban dolgozók jelentős része.

Tanszékünk oktatási tevékenysége négy fő témakörre összpontosul: 

  • vállalati pénzügyek, vállalatértékelés
  • befektetés-elemzés, pénzügyi piacok
  • kockázatkezelés
  • pénzügyi matematika

Az új képzési rendben a tanszékünkhöz kapcsolódik a Pénzügy-Számvitel alapképzési szak,továbbá a Pénzügyi mesterszakon belül a Befektetés-elemző specializáció és a Vállalati Pénzügy specializáció, valamint az ELTE TTK-val közösen indított Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszakon a Kvantitatív pénzügyek szakirány. Az oktatott tárgyakról és a tanszékünkhöz tartozó szakokról, illetve szakirányokról a hallgatóknak menüpont alatt találhatóak részletes információk.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 00:11:09