Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tanszékünk bemutatkozása

Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék

A Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék a Pénzügyi Számviteli és Gazdasági Jogi Intézet része. A Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék a közép-európai régió egyik vezető tudományos műhelye a pénzügyek területén. Több mint két évtizede oktatjuk hallgatóinknak a legkorszerűbb befektetés-elemzési, kockázatkezelési és vállalatértékelési ismereteket. Tanszékünkön közel harminc kolléga dolgozik. Tudományos fokozataikat a világ különböző egyetemein szerezték meg és rendszeresen publikálnak nemzetközi akadémiai folyóiratokban. Kutatási tevékenységünkről részletesen információkat a kutatás oldalon talál.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Képzési programjaink mértékadó nemzetközi szakmai szervezetek (CFA – Chartered Financial Analyst; EFFAS– European Federation of Financial Analysts’ Societies) vizsgakövetelményeihez igazodnak. Célunk olyan szakemberek képzése, akik magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel felvértezve, vállalatoknál, bankoknál, állami szerveknél, tanácsadó cégeknél elhelyezkedve egyaránt megállják helyüket; képesek önálló problémamegoldásra és alkotó, kutatómunkára.

Hallgatóink szakmai előmenetelét a tanórákon kívül TDK-konzultációk illetve az oktatásba demonstrátorként való bevonás révén támogatjuk. Igyekszünk az egyetemi órákon kívül is jó kapcsolatot kialakítani a hallgatóinkkal, ezért rendszeresen szervezünk szabadidős programokat számukra.

Fontos számunkra hallgatóink egyetem utáni karrierje is; folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kiterjedt alumni közösségünkkel.

Oktatási tevékenységünkről bővebb információkat az oktatás oldalon talál.

A kutatás és az oktatás során szorosan együttműködünk a Budapesten jelenlevő pénzügyi vállalatokkal (pl. MNB, Erste Bank, OTP Bank, BÉT, Keler, Aegon, Morgan-Stanley, MSCI, BlackRock, Citi, Deloitte, EY, KPMG, PWC, Diageo). 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.16. - 22:49:59