Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Szellemi alkotás bejelentése

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Budapesti Corvinus Egyetem 2022-től Innovációs Bizottságot működtet, amely kidolgozta az Egyetem Szellemitulajdon-védelmi Szabályzatát és az ahhoz kapcsolódó Ügyrendet.
Az Innovációs Bizottság az Egyetemen keletkezett szellemi tulajdonnal és annak hasznosításával kapcsolatos kérdésekben véleményformáló, döntéshozó és javaslattevő szerepkörrel rendelkezik.

A Vállalati és Intézményi Kapcsolatok (VIK) részleg látja el az Egyetemen keletkező, gazdasági potenciállal bíró szellemi alkotások, kutatási eredmények, ötletek és felfedezések felkutatásával, befogadásával, vizsgálatával és védelmével kapcsolatos feladatokat. A VIK szellemi tulajdonnal kapcsolatos javaslatait, előkészítő anyagait az Innovációs Bizottság véleményezi, továbbá az Innovációs Bizottság hoz döntést az egyes szellemi alkotások hasznosításáról, annak pénzügyi és tartalmi kérdéseiről. A döntések kivitelezése és a döntéselőkészítő dokumentációk összeállítása a VIK feladata.  

Bejelentési eljárás
A bejelentési eljárás az iparjogvédelmi oltalomban részesíthető, a szerzői jogi védelem alatt álló vagy a várhatóan üzletileg hasznosítható alkotások Egyetem irányába történő belejelentésének folyamata.
A szellemi tulajdon bejelentéséhez szükséges adatlap ITT érhető el, a kitöltésben segítséget nyújtanak a VIK munkatársai.

Kapcsolat
Bármilyen felmerülő kérdés esetén keresse munkatársainkat a szellemitulajdon@uni-corvinus.hu e-mail-címen.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 02:16:13