Budapesti Corvinus Egyetem

Pénzügy és számvitel - alapképzés

Pénzügy és számvitel - alapképzés

Matolcsy László

Ismerd meg a pénzügyi világ összefüggéseit, a FinTech forradalom hátterét, valamint a hazai számviteli szabályokat és a nemzetközi számviteli standardokat!

Megismerheted a pénzügyi piacok, pénzügyi intézmények működését, a pénzügyi modellezést, a hazai és nemzetközi számviteli és adózási szabályokat, a gazdálkodókról szóló jelentések összeállításának fortélyait. Célunk, hogy szilárd szakmai tudás mellett kritikus gondolkodásmódot is elsajátíts, nyitott legyél az új gondolatokra és újszerű megoldásokra, valamint felelős döntéshozóként a hosszú távú hatásokat is képes legyél mérlegelni.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

A szak felkészít külföldi és hazai karrierre, az üzleti és az akadémiai pályán egyaránt. Hallgatóink elsősorban pénzügyi és számviteli mesterprogramokon folytatják tanulmányaikat, akik pedig a munka világát választják, jó eséllyel pályáznak kis-közép, és multinacionális vállalatok, befektetési bankok, kereskedelmi bankok, könyvvizsgáló-, adó- és üzleti tanácsadó cégek, valamint a felügyelő szervek és a gazdaságpolitika meghatározó intézményeihez.

A szak előnye, hogy bár a pénzügyi, számviteli terület van fókuszban, a szak elvégzése nem korlátozza a további tanulási lehetőségeket, megfelelő módszertani alapozást nyújt a kvantitatív jellegű mesterszakokra, de a menedzsment típusú továbbtanulást is előkészíti.

Betölthető pozíciók: pénzügyi elemző, tervező, modellező, értékelő, kockázatkezelő, könyvelő, könyvvizsgáló, kontroller, adótanácsadó.

Budapesti Corvinus Egyetem

A gazdasági alapképzésen végzett diplomások közül a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban hosszú távon: átlagosan bruttó 207 ezer forinttal keresnek többet, mint az összes többi gazdasági alapképzésen diplomát szerzettek.

A szakon végzettek már frissdiplomásként áltagosan csaknem 20%-kal keresnek többet, mint ha más hazai egyetemen végezték volna el a Pénzügy és számvitel alapszakot.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján 

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

•  A tehetséggondozó programok (szakkollégiumok, diák szakmai szervezetek vagy a Speciális Pénzügyi Matematika program) azokat a hallgatókat várják, akik mély elméleti tudás érdekében hajlandóak további energiát a tanulmányaikba fektetni. 

•  A szak elvégzése biztosítja a mérlegképes könyvelő tudás megszerzését, és specializációtól függően a teljes vagy részleges vizsgafelmentést, valamint a nemzetközi szakmai szervezetek mint az ACCA és CFA, ismeretanyagának 70%-os elsajátítását. 

•  Az egyetem Pénzügyi Laboratóriumában Bloomberg és Reuters hozzáférésen keresztül a nemzetközi pénzügyi piacok is elérhetőek. 

•  Az intézet kiterjedt külföldi kapcsolatai segítségével a hallgatókat rendszeresen visszük nemzetközi konferenciákra. 

•  Vállalati partnereink támogatják a naprakész oktatást.

• Ha a német szakmai nyelvtudásod szeretnéd csiszolni, azt is megteheted, hiszen DSG-vel bizonyos tárgyakat ezen a nyelven is felvehetsz. 

Kedves érdeklődő!

A Pénzügy és számvitel alapszak hagyományosan az egyetem egyik kiemelt képzési területe, ahol a szakma legjelentősebb képviselőitől lehet tanulni. Az elmúlt évben sokat dolgoztunk azon, hogy a régi értékeket megtartva, a szakot az új elvárásokhoz igazítsuk, megújult a módszertani alapozás és a szakmai tananyag is. Meggyőződésem, hogy ez az alapszak a legjobb választás azok számára, akik elméleti és gyakorlati ismereteket is szeretnének szerezni, hajlandóak a tudás megszerzése érdekében erőfeszítést tenni, azonban többféle irányú továbbtanulás lehetőségét fenn akarják tartani.
Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Dömötör Barbara
szakfelelős
Egyetemi Docens

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el online nyílt napunkra!

Várunk 2024. január 25-én! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2024-es Felvételi kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.03.29. - 04:52:52